Најновије

ОТКРИЛИ КАРТЕ: Ово је стратегија опозиције у бици за Београд!

Директан контакт са грађанима, рад на терену и програм за главни град су три основне ствари које су, по мишљењу опозиције, "рецепт" који ће им помоћи да остваре што бољи резултат на београдским изборима.

Опозиција (Фото: Фејсбук)

У ишчекивању избора, неке од странака опозиције схватају да морају да "поспреме своја дворишта" ако желе било какав успех, па су се, како наводе, дале у реорганизацију, осмишљавање најбољих решења и визија за град, па и формирање штабова.
Са друге стране, има и нешто другачијих мишљења, а неке партије и даље полемишу о броју колона и уједињењу опозиције. Њима се, изгледа, чини да су добре баш онакве какве јесу, и као да немају намеру да било шта мењају, већ се ослањају на укрупњавање опозиције као једине шансе за остварење што бољег резултата. Оне управо у томе виде наду за “почетак краја” актуелне власти.

ДС: Изборни штаб и "чувари кутија"

Демократска странка (ДС) већ је завшила формирање изборног штаба за Београд, како би спремно дочекала градске изборе, који би требало да се одрже најкасније на пролеће следеће године. Како наводе, тренутно раде и на припреми спискова “чувара кутија”.
- Наших 4.000 контролора биће потпуно спремно на 1.184 бирачка места у главном граду, како ни на један начин не бо могло да дође до прекрајања изборне воље Београђана. Верујемо да је кључна теренска кампања, и то је оно што ћемо радити. Покуцаћемо на свака врата и представићемо наш план како да град опет почне да функционише - каже за “Блиц” председник београдскиг одбора ДС Балша Божовић.
Каже и да сви актери опозиције треба да схвате озбиљност ситуације и покажу одговорност према грађанима тако што ће саслушати и разумети шта они од њих очекују.

Јанковић: Верни себи

Лидер Покрета Слободни грађани Србије Саша Јанковић каже за “Блиц” да је организацији коју предводи потребно да остане верна себи, и да у “условима медијске блокаде и линча допремо до што више људи, а они ће се препознати у Покрету”.
- За опозицију је најбитније да спречи крађу попут оне на председничким изборима - рекао је Јанковић.

ДЈБ: Од човека до човека

Рад на терену је “кључ” и за Покрет “Доста је било”. Како наводе, ДЈБ “једини има програм за Београд у 20 тачака, шта ћемо конкретно урадити ако добијемо поверење Београђана”.
- Кампања коју спремамо је од човека до човека - истичу у ДЈБ, и наводе да би озбиљни политички актери који могу самостално да изађу на изборе, требало да формирају своје колоне, истакну принципе, програм и људе.
То је, према њиховом виђењу, једина победничка стратегија која отвара простор да се колоне договоре око заједничких принципа, програма и листе.

Двери: Теренски рад

Теренски рад и програм за Београд је оно чиме ће се бавити и Двери.
- Осим чешћег изласка међу грађане, од септембра ћемо презентовати и програм “За Београд - породични град”. Све остало, укључујући кадровска решење и могућност сарадње са опозиционим странкама, редовне су теме којима ће се бавити страначки органи - кажу у Покрету Двери, где наводе да опозиција треба да има јединствен наступ и став “у свему што нас обједињава, пре свега у стицању фер и поштених изборних услова, слободе медија и смени бахате напредњачке власти”.

Јеремић: Борба против сиромаштва

Председнички кандидат Вук Јеремић оснивање странке планира за јесен, са идејом изласка на београдске изборе. Како за “Блиц” наводи његов сарадник Никола Јовановић, приоритет њихове политичке организације биће борба против сиромаштва и оживљавање економског живота у Београду.
- Престоница треба да буде мотор развоја целе Србије и фронт где почињу свеобухватне промене - каже Јовановић, истакавши да опозиција треба на следеће изборе да изађе у једној колони, са јединственим програмом борбе пеорив сиромаштва и убрзаног развоја главног града.

СДС: Заједнички наступ

У СДС-у за саада је тема договор о заједничком наступу на изборима, и да у том правцу воде разговоре.
- Инсистирамо на договору странака грађанске демократске опозиције о заједничком наступу, што смо радили и на прошлим и председничким и парламентарним. Ови избори су нова шанса - каже Константин Самофалов из СДС-а.

ДСС: Нови тим и нови програм

Председник ДСС Милош Јовановић наводи да је ова странка већ формирала ново руководство у Београду, али и програм.
- Направили смо програм новог ДСС за Београд који ћемо представити током септембра, и понудити га грађанима - каже он.
Како наводи, странка на чијем је челу може да разговара са скоро целокупном опозицијом, “да видмо где се слажемо, а где не, са ким и шта можемо поправити”. Погледајте ОВДЕ када ће бити уведене санкције Додику. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су изгледали протести против Вучића у Београду:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА