Најновије

СТИЖЕ СТРАТЕШКИ БОМБАРДЕР БЕЗ ПИЛОТА, А ТУПОЉЕВИ ПАРАЈУ НЕБО! Овако руска авијација слави свој дан (ВИДЕО)

Авијација дугог домета вуче корене од ескадриле авиона Иља Муромец, настале 23. децембра 1914. године. Овај датум је узет за обележавање овог рода војске.

Тупољев (Фото: Јутјуб)

Данас авијацију далеког домета чине авиони Тупољев: Ту-95МС, Ту-160 и Ту-22М3. Њих ће у будућности заменити бомбардери ПАК ДА.

Стратешки бомбардер шесте генерације, који неће имати пилота, појавиће се у Русији до 2040. године, саопштио је командант авијације далеког домета Ваздушно-космичких снага Русије генерал-потпоручник Сергеј Кобилаш у интервјуу за лист „Московски комсомољец“.

- Очекује се да ће до 2040. бити направљен стратешки бомбардер шесте генерације, који ће бити беспилотан- навео је Кобилаш.

Генерал је саопштио и да ће се даљи развој авијације далеког домета састојати пре свега у модернизацији бомбардера Ту-160, Ту-95МС и Ту-22МЗ, уз продужење њиховог животног века, као и перспективног авијационог комплекса — стратешког бомбардера пете генерације.

Према његовим речима „нови авион ц́е бити дозвучни“ и „моћи ће да решава задатке авијације далеког домета“.

Подсетимо, Русија ће до 2027. године добити перспективни ваздухопловни систем дугог домета ПАК ДА, који ће бити направљен уз примену „невидљиве“ (стелт) технологије.

Прочитајте ОВДЕ  како је то Трамп згрануо Русе.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА