Најновије

МОГУ ДА ИЗАЗОВУ ПОЖАР! Познати произвођач беле технике повлачи пола милиона веш машина са тржишта!

Код 519.000 машина за прање рубља, продатих између октобра 2014. и фебруара 2018. године, утврђена је фабричка грешка.

Машина за веш (Фото: Јутјуб)

Амерички произвођач беле технике, Вирпул, повлачи са британског тржишта пола милиона веш машина због потенцијалног ризика од пожара, саопштено је из те компаније.

Код 519.000 машина за прање рубља, продатих између октобра 2014. и фебруара 2018. године, утврђена је фабричка грешка. Откривено је да долази до блокаде врата, односно поклопца, због чега може доћи прегрејавања и могућег запаљења уређаја.

"Кад се активирају грејачи у машини, то за собом повлачи и аутоматско закључавање врата. У неким случајевима може доћи до повезаног квара да осигурач неће да искључи цео систем, тако да може доћи до пожара", навели су из Вирпула, пише Индепендент.

Исто упозорење односи се и на власнике брендова Хотпоинт и Индесит, који су такође у делимичном власништву те америчке компаније.

Из Вирпула су поручили да сви купци који спадају у ризичну групу од јануара идуће године могу да замене своје уређаје без икакве накнаде, преноси.

Ово није први опозив уређаја Вирпула. Компанија је почетком ове године, због истих разлога, повукла са тржишта чак 500.000 машина за прање судова.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то обелоданио своју тајну.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА