Најновије

ПРЕГОВОРИ У ТОКУ! УСКОРО СЕ СВЕ ЗАВРШАВА! Пентагон повлачи војску?

Министарство одбране САД разматра опцију смањења броја војника или потпуно повлачење војске из западне Африке, јавио је амерички лист "Њујорк тајмс".

Америчка војска (Фото: army.mil)

Лист наводи да је повлачење планирано као прва фаза премештања војске САД због велике конкуренције са Кином и Русијом када се ради борби велесила за моћ.

Позивајући се на неименоване званичнике упознате са намерама Пентагона, амерички лист пише да би повлачење укључивало напуштање недавно изграђене базе за дронове у Нигеру, као и престанак пружања подршке француским снагама које се боре против милитаната у Малију, Нигеру и Буркини Фасо.

Првобитна одлука о могућем повлачењу америчке војске из Африке очекује се у јануару ти то без консултовања Конгреса САД.

Амерички министар одбране Марк Еспер изјавио је у више наврата да је његов крајњи циљ смањење броја антитерористичких снага у свету, како би се хиљаде америчких војника или вратило кући или како би били послати у индо-пацифички регион ради суочавања са "већим изазовима које представљају Кина и Русија"

450 километара руске територије под „кишобраном“ америчког радара! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА