Најновије

ЂУКАНОВИЋ "ИСКУЛИРАО" ВУЧИЋА: Разговарали смо, али Закон о слободи вероисповести се не повлачи!

Црногорски председник Мило Ђукановић рекао је данас да је пријатељски разговарао са председником Србије Александром Вучићем и појаснио му неке недоумице поводом предлога Закона о слободи вероисповести, али да закон неће бити повучен.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић је рекао да се на том документу ради од 2014. године и да нису никога заобишли у процедури, а да ће, уколико благовремно буду поднети амадмани на тај закон, они бити размотрени, преносе "Вијести".

Он је навео да је са председником Србије разговарао између осталог и о овом питању и да су о томе разменили мишљења. Навео је да је то био пријатељски разговор у којем је, како је казао, појаснио Вучићу неке недоумице.

- Причали смо о актуелним питањима и у једној и другој земљи, и у том контексту смо се дотакли овог најактуелнијег питања, Закона о слободи вероисповести. Један од уобичајених разговора, да се међусобно информишемо - навео је црногорски председник.

Према његовим речима, није било прилике за детаљнију размену аргумената.

- Његово интересовање сам заиста потпуно пријатељски и добранамерно разумео, као заинтересованог човека, који води суседну државу, о томе шта се догађа у Црној Гори - рекао је он, додајући да је Вучићу пренео шта је поента тог закона, и шта су процедуре које тај закон покушава нормативно да утемељи.

На питање како је Вучић реаговао на његово објашњење, Ђукановић је одговорио да је разумео да "има одредјених недоумица".

- Покушао сам да му приближим, јер ми се чини да је јако пуно манипулације у медијима региона - казао је Ђукановић.

Додао је и да је Црногорска православна црква старија од савремене Црне Горе и да постоји од раног 15 века.

Прочитајте ОВДЕ   шта је поручио Амфилохије.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА