Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА СТИЖЕ У ЕВРОПУ 2020. ГОДИНЕ: НАТО "ухваћен" како "вежба офанзиву" на Русију!

Ратне игре су још један планирани војни догађај НАТО-а који је уследио након што се САД у августу повукла из Споразума о нуклеарним ракетама средњег домата. Тај споразум је Америка потписала са СССР 1987. године, а он се сматра једним од главних безбедносних стубова у Европи.

Маринци (Фото: Јутјуб)

Немачке новине Јунге Vелт су објавиле да ће НАТО вежбе које носе назив "Заштитник Европе - 2020" обележити најмасовнији трансфер америчких снага на европски континент у последњих 25 година.

Недавни чланак каже да планови за војне вежбе предвиђају да се америчке трупе прво преселе преко Атлантика у Западну Европу, одакле ће бити пребачене у Пољску и балтичке државе. Они ће на крају бити смештени тамо, у непосредној близини руске границе.

"Званично, то ће бити вежбе америчких снага", тврди се у чланку, даље наводећи да ће у ствари чланице НАТО-а извести пробу како би изгледала офанзива "у случају рата против Русије".

Први маневри трупа се очекују око фебруара, након завршетка сезоне одмора. У вежбама учествује 18 држава чланица, укључујући и Немачку.

У октобру је објавшено да су НАТО савезници у Немачкој одржали низ наводно прикривених ратних игара, само два месеца након пропасти Споразума о нуклеарним снагама средњег домета између Русије и САД.

Према писању немачког листа Кронен Зеитунг, током вежби ће се користити ратни авиони који би могли да буду опремљени нуклеарним оружјем у случају рата.

Прочитајте ОВДЕ   кога је то Лавров упозорио и зашто.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА