Најновије

ЛОМПАР: Вучић је главни зли кловн наше стварности!

Гост Славија инфо ТВ био је проф. др Мило Ломпар, редовни професор Филолошког факулета у Београду. У оквиру главне теме професор Ломпар је разобличио биће СНС, лик и дело вође напредњака Александра Вучића и другосрбијански правац политичке мисли, указавши на суштинску повезаност идеологије Друге Србије и политике напредњака у пракси.

Мило Ломпар (Фото: Јутјуб)

Ломпар закључује: „Под бирачким телом национално оријентисаних бирача, спроводи се другосрбијанска политика, као дубоко антидемократска и антинационална политика.“

Највећи другосрбијански застумник је актуелна власт! Мило Ломпар препознаје и наводи бројне примере примене елемената идеологије глобализма и уочава фаворизовање у државној администрацији и академским круговима кадра који је заступник те идеологије, тј. припадника невладине другосрбијанске квази интелигенције. Соња Лихт била је саветница Бориса Тадића, а сада је и Александра Вучића, коме је узор државнички Тони Блер, наводи и упозорава професор Ломпар.

На почетку емисије, Ломпар тумачи одредницу из свога последњег дела под називом Слобода и истина, у коме је председника Србије дефинисао као главног злог кловна наше стварности. Врхунском интелектуалном проницљивошћу Мило Ломпар је изобличио бројне обмане Александра Вучића, попут истицања националне слабости, позивања на гледање у будућност и става да је Косовски Завет губитнички, да се слави пораз и да га се као таквог српски народ треба одрећи.

Гост говори о техникама медијске манипулације напредњачке власти, потпуно их разоткривши. Читава емисија прожета је освртима на стање и актуелна дешавања у Црној Гори, а Ломпар закључује, да режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласноти. Сматра да је кључно настојање напредњачке власти, спречити формирање озбиљне националне алтернативе. Ломпар не види разлику између политике СНС и ДС, јер према његовом мишљењу и једни и други спроводе политику у складу са начелима невладиних организација, које су стециште другосрбијанаца и према томе заступници њихове идеологије.

Чланови Савеза за Србију прозивају режим Александра Вучића да је ауторитаран, криминалан и недемократски, а не оспоравају његову спољну политику, сем Двери које гласно протестују против комплетне политике СНС,  констатује Ломпар. Гост критикује постојећу националну интелигенцију, изневшти своју поделу постојећих интелигенција и из њих извирућих политичких мисли.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то наређено Весићу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА