Најновије

ПОБЕСНЕЛА РУЉА НАСРНУЛА НА КОНВОЈ САД-А: Мештани одузели америчку заставу! Гађали су их чиме су стигли! (ВИДЕО)

26. децембра, група љутитих мештана пресрела је и каменовала неколико америчких оклопних возила у североисточном региону Сирије.

Америчко возило (Фото: army.mil)

Према расположивим информацијама, возила су вршила патролу поред нафтних поља у северној ал-Хасаки, када их је пресрела група љутих мештана у близини града Дабанах, на периферији Камишлија.

Видео снимак који су објавили активисти на североистоку Сирије приказује како мештани бацају камење на возила и уништавају америчку заставу након што су је узели са једног од возила.

Инцидент је трајао само неколико минута, кад је америчка патрола напустила Дабану након што је пут поново отворен. Како се извештава, нико није повређен.

Раније је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) известила да су Курди и арапски мештани у месту Тел Тамр на северу ал-Хасаке америчке снаге, које су вршиле истраживање у том граду, назвале "издајницима". Касније су припадници америчке службе упали у свађа са руском војном полицијом у граду.

Ови инциденти одражавају хаотичну природу ситуације на североистоку Сирије. Сједињене Државе одбијају повући своје трупе из региона, упркос томе што су у октобру прошле године омогућиле напад на савезнике који је предводила Турска.

Морнарице Ирана, Русије и Кине заједно у Оманском мору! Снимак можете погледати ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА