Најновије

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! Бивши терориста Исламске државе један од вођа курдских Сиријских демократских снага! Американцима продавао нафту!

Један од команданата Сиријских демократских снага (СДФ) Мухамед Рамадан Еид ал-Муслех био је некада припадника терористичке Исламске државе.

Припадници Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Центар против насиља Еуфрата објавио је информације о Ал-Муслех тврдећи да је његов надимах Ал-Даба, што на арапском језику значи “хијена”. Он је рођен на истоку сиријске провинције Деир ез-Зор 1991. године.

Ал-Даба је до 2011. био припадник Сиријске арапске армије (САА). Он је 2012. године био ухапшен, пошто је хтео да пребегне терористима. Две године је провео у затвору, а 2014. се вратио у родни град.

Његов старији брат је погинуо када је са припадницима Исламске државе покушао да нападне касарну САА у селу Аијаш на обали Еуфрата.

Ал-Даба је потом одлучио да се прикључи припадницима Исламске државе, где је био један од команданата за подручје Еуфрата.

Међутим, када су Американци преузели ово подручје Ал-Даба је напустио борце Исламске државе и прикључио се курдским Сиријским демократским снагама. Он је био главни за погубљења у ИД, а потом је исту функцију обављао и у СДФ, где је између осталог, био главни за испоруку сиријске нафте Американцима. Он је био ухапшен због корупције, али је успео да купи слободу, а сада наводно ужива у богатству које је стекао током ратовања.

Прочитајте ОВДЕ колико је људи напустило своје домове због нових ратних сукоба у Сирији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА