Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ ПОРУЧИО НАРОДУ: Настављамо нашу борбу против зла и неправде! Тај закон је пропао, већ је мртво слово на папиру!

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је да је са усвајањем Закона о слободи вероисповести сахрањен правни поредак у Црној Гори.

Eпископ Јоаникије (Фото: Јутјуб)

Посланици црногорског парламента усвојили су рано јутрос Закон о слободи вероисповести након тешког инцидента. Посланици Демократског фронта (ДФ) су после сукоба у Скупштини одведени у полицију док су се остали посланици вратили у салу и око 2.30 ујутро усвојили су тај закон.

“Ми смо овде били као на покајању, као на сахрани! Сахрањена је правда и сахрањен је правни поредак Црне Горе са овако усвојеним законом, са тако лоше сроченим законом, са злом намером и са оваквим проблемима које је донео Црној Гори“, казао је Јоникије.

У свом обраћању народу на Блажовом мосту у Подгорици који је све време заседања Скупштине Црне Горе, молитвено протествовао недалеко од зграде парламента, владика се захвалио сабраном народу на подршци:

“Ја пре свега желим да се захвалим нашем честитом народу који је дао подршку својој Цркви, и то не само што долази редовно на богослужења и кад приступа ћивоту Светог Василија, него и што је истрајао до краја у овој законитој и борби против неправде, достојанствено, хришћански изражавајући до краја своје неслагање. Можемо рећи, нека су усвојили, тај закон је већ пропао, већ је мртво слово на папиру. Нека су они живи и здрави, али нигде у свету нема да се закон о слободи вере усваја на овакав начин”, рекао је владика Јоаникије и поручио:

“Ми ћемо се организовати. У свим крајевима, у свим градовима, и у свим селима, формираћемо одборе и братства за одбрану светиња. Не можемо допустити да светиње које су наши преци Богу посећивали да се оне скрнаве и да пану у руке безбожника. То неће бити!“

Епископ Јоаникије је констатовао “да смо научили да се боримо и главе дајемо за своје светиње, али да иако не желимо да правимо раздоре међу браћом, морамо, кад се браћа овако понашају, томе злу дати отпор, али опет хришћански.

“Ми смо са овим потврдили наш карактер иако смо ову битку изгубили, али ово је велика морална победа и да вас замолим да тај капитал моралне победе која остаје за векове, сачувамо. Оно што је јуче говорио отац Предраг Шћепановић и да ове људе који раде свој посао ни у чему не осудимо, али да знамо ко је ово зло замео у Црној Гори”, рекао је он и наставио:

“Ми ћемо нашу борбу свакако против зла и неправде, а нарочито против скрнављења светиња, наставити, и ако се будемо борили као хришћани свакако и добити, а већ смо много добили. Ова наша борба нас је много оснажила, а они који су на овакав начин усвојили један закон, и то закон о слободи вере, ја мислим да су већ сами себи рупу велику ископали. Како чинили тако им Бог дао. Амин”.

Прочитајте ОВДЕ шта се све дешавало ноћас у црногорској Скупштини.

Извор: ИН4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА