Најновије

ЂУРИЋ БЕЗ ПАРДОНА: За нас су Дечани и Грачаница исто што и Морача и Острог!

Дечани, Грацаница, Бањска за нас су исто што и Морача, Савина, Острог и дишемо као један са српским народом у Црној Гори, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ђурић је за РТС оценио да вера и духовност треба да буду изван политике, а да наши људи знају какве светиње бране на Косову.

Ђурић је истакао и да је планом "Србија 2025. године" за Косово предвиђено додатних 150 милиона евра и да оно што значи подизање Србије у сваком смислу чека и српски народ на КиМ.

"Са овим средствима решићемо стамбено питање за сваког Србина, нови стадион у Косовској Митровици, болнице, школе, све оно што је неопходно за опстанак народа", рекао је Ђурић.

Он је подсетио да је за протеклих шест година подигнуто 1.700 кућа, обновљено 49 цркава, изграђене школе, домови здравља...

Ђурић је напоменуо да су Срби на Косову огуглали на притске и претње и за наш народ је сваки дан изнова нова борба, али и да имају политичку и материјалну подршку Србије и наставиће заједно да раде на опстанку и останку.

Ђурић је оценио и да је Српска листа постигла феноменални резултат на протеклим изборима.

"За мене је вест 2019. да су Срби на КиМ успели да се сложе и да је СЛ узела 10 од 10 мандата. Зато свако ко хоће владу мора да куца на врата српских посланика", рекао је Ђурић поводом процеса формирања власти у Приштини.

Ђурић је честитао Славку Симићу што је изабран за потрпедседника косовског парламента и истакао да је то храбар човек који ће умети да заступа српске интересе.

Каже и да на Албанце не можемо да утичемо, да смо спремни да живимо у миру, али и да увек понављамо да је Косово Србија.

Упитан шта би опција нових избора значила за Србе и за дијалог са Приштином, Ђурић оцењује да шта год Албанци одлуче за нас суштинске разлике неће бити указујући да је најважније што су Срби успели пре неколико месеци да се окупе и да 90 одсто њих стане заједно.

Поводом сутрашњег рочишта осумњиченима за убиство Оливера Ивановића, каже да очекује даљу политизацију и пропаганду Приштине са новим лажима о Србима на северу и Србији.

"Наш захтев је да сужњи који робијају на правди бога буду пуштени на слободу, и оставе их на миру, као и Теодосијевића због Рачка", напоменуо је Ђурић.

Вулин обишао епископа Методија на ВМА и пожелео брз опоравак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА