Најновије

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР СТРАНКЕ НЕНАДА ЧАНКА ПОДРЖАО ЦРНОГОРЦЕ: "Недопустив став власти и опозиције према дешавањима у Црној Гори"

Генерални секретар Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш оптужио је данас и актуелну власт у Србији и опозициони Савез за Србију (СзС) да "подједнако" учествују у кампањи мржње која се у Србији води против Црне Горе и оценио да је циљ те кампање да се кроз говор мржње негира и дехуманизује све што симболизује црногорски државни, национални и културни идентитет.

Ненад Чанак (Фото: Јутјуб)

- На окупљању ултрадесничара испред амбасаде Црне Горе у Београду било је отворених расистичких порука и позива на насиље, државни органи на то нису реаговали, а многи од опозиционих протагониста СзС-а су били присутни - навео је Костреш у саопштењу за јавност.

Оценио је да и Српска напредна странка и СзС баштине идентичан систем вредности и деле исту иделошку парадигму национализма и мржње према нашим суседима у региону и додао да ни једна од те две политичке групације није одустала од великодржавног концепта и претензије према околним сувереним државама.

- Утркивање напредњачке власти и самопрокламоване ‘праве’ опозиције у мржњи према Црној Гори, као и другим суседима Србије, слуганство које и власт и тај део опозиције показују према Путиновој Русији и презир према свему што симболизује европске вредности има за циљ да укине било какву алтернативу у Србији - оценио је Костреш.

Оптужио је власт да таквом својом политиком Србију поново “гура у изолацију враћајући злокобне деведесете године”.

- С друге стране, својом националистичком реториком, која је често и екстремнија од режимске, Савез за велику Србију на нескривен начин нормализује Вучићеву власт и његову политику, са амбицијом да у повољном тренутку постане и званични партнер напредњачке власти. У таквим околностима, Србија остаје заробљеник најмрачнијих идеја које су је гурале у рат са суседима и целим светом - рекао је Костреш.

За нас су Дечани и Грачаница исто што и Морача и Острог! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА