Најновије

ПОДРЖАВАМ СРПСКИ НАРОД И СПЦ У ЦГ, НЕЋУ ДА БУДЕМ ПТИЦА ЗЛОСЛУТНИЦА: Вучић открио план Албанаца да преузму светиње на КиМ!

Председник СНС Александар Вучић рекао је данас да је Главни одбор СНС данас пружио подршку српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

"Не желећи да се мешамо у унутрашње ствари и не желећи да кваримо односе са Црном Гором, зелимо да будемо одговорни, али смо уз српски народ", поручио је Вуцић после седнице ГО СНС.

Вучић је, одговарајући на питање новинара, истакао да данас нема нове информације о дешавањима у Црној Гори, те поручио да жели мир Црној Гори, као и мир и опстанак српском народу у Црној Гори, као и свим грађанима у тој земљи.

"Шта год више да бих рекао или бих погазио добре обичаје међународне праксе, или бих се понашао неодговорно или недовољно заштитнички према нашем народу", поручио је он.

"Надам се да ће бити сачуван мир, као и светиње српске цркве", подвукао је Вучић.

Каже да је на седници разговарано и о актуелној политичкој ситуација у региону и земљи.

Надам се да Приштина неће следити пример Подгорице, поручио је данас председник СНС Александар Вучић, упитан да ли се на Косову и Метохији може очекивати исти сценарио као у Црној Гори, а поводом усвајања Закона о слободи вероисповести.

"Слушао сам такве идеје и, као и ви, пратим то и по службеној дужности. Видим да су већ почели да говоре о Гашијима, о некима који су везани за Дечане, и другима који су везани за друге наше цркве...", приметио је Вучић и и стакао: "Не могу да знам, не желим да будем птица злослутница и надам се да неће следити овај пример и да неће покушати да нас убеде да Дечани, Грачаница, Богородица Љевишка, Зочиште или било која наша светиња припада албанском културном наслеђу".

Вучић је навео да ће они покушати да кажу да то припада косовском културном наслеђу, за шта су, подсећа, својевремено и добили подршку дела међународне заједнице.

Што би, каже, значило да косовско културно наслеђе није српска културна баштина, додао је Вучић.

"Али, све те трикове... Верујем да ћемо имати снаге да се на рационалан, паметан начин и мирним средствима, дипломатским путем боримо и да сачувамо наше светиње", поручио је Вучић.

Црногорски закон о верској слободи је подла и незаконита лакрдија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА