Најновије

ПОТУКЛИ СЕ РУСИ И АМЕРИ У СИРИЈИ! Јенкији малтретирали народ, а онда су се појавили они!

На Божић је избила туча између америчких и руских војника у провинцији Ал-Хасака, саопштила је такозвана Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Према извештају СОХР-а, прва туча избила је у граду Тал Тамр 25. децембра након што је амерички војни контигент покушао да прикупи информације од становника у том подручју.

Извештај СОХР-а каже да су становници оптужили америчке војнике за издају због њиховог повлачења и третирали их оштро. Тада су на место догађаја стигле руске оружане снаге и избила је туча међу војницима са обе стране.

Према наводима нико није повређен јер у инциденту није било оружја. Ако је то тачно, ово је први пут да су се током сиријског сукоба америчке и руске снаге међусобно ангажовале у физичким непријатељствима.

Подсећамо, јуче се на интернету покавио снимак на коме се види вербални сукоб трупа Сиријске арапске армије и америчког конвоја у близини Тел Тамра. Оштар разговор је уследио пошто је амерички конвој заустављен на једном војном пункту.

- Овог пута ћу да им дозволим пролаз, али следећи пут неће проћи ако се не договоре са нашим пријатељима (Русима)... И још једном вам кажем, ви сте окупатори, отићи ћете данас или сутра, али ћете отићи - рекао је сиријски војник Американцима.

То није први пут да сиријска војска ограничава кретање америчким војницима на северозападу Сирије. 

Пољска позвала руског амбасадора на рапорт! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА