Најновије

РУСКА ВОЈСКА ОТКРИЛА ДЕТАЉЕ: Овако је прошао напад на Асадове новопостављене положаје на југоистоку Идлиба!

Руски центар за помирење у Сирији је потврдио да је Сиријска арапска војска (ССA) одбила два копнена напада на своје новопостављене положаје на југоистоку Идлиба.

Артиљерија Сирисјке арапске војске (Фото: САНА)

 

Напади, који су циљали на градове Јарјаназ и ал-Тух, извела је коалиција Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ), фракција Ал-Каиде и фракције подржане од Турске.

„Између 13:00 и 14:30 по локалном времену, 28. децембра 2019, милитанти терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам и припадници Сиријске националне армије (СНА) које подржавају Турци, покушали су два напада на положаје које држе владине трупе у близини града Јарјаназа у Идлибу ... У сваком нападу учествовало је и до 50 милитаната, уз подршку пет или шест камиона са тешким наоружањем, "руска новинска агенција ТАС цитирала је мајора генерала Јурија Боренкова, шефа организације “Руски центар за помирење супротстављених страна у Сирији”.

Руски командант је открио да је САА убио најмање 30 нападача и уништио два пикап-возила без да је имао икакве жртве. Провладини извори открили су да је војска уништила и два импровизована експлозивна возила која служе за мисије самоубиства (СВБИЕД).

Ови неуспели напади одражавају очај ХТШ-а и савезника. Терористичке групе су током последње две недеље изгубиле око 40 градова на југоистоку Идлиба од Сиријске арапске армије.

Претње иранског генерала западу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА