Најновије

ХЕМИЈСКО ОРУЖЈЕ-ИЗГОВОР ИЛИ ЗЛОЧИН! Испливали ретки снимци! Да ли Запад ово користио као оправдање за нападе у Сирији (ВИДЕО)

Нови видео који је Руптли објавио у недељу показује локацију хемијског оружја унутар града Доуме.

Хемијско оружје (Фото: Јутјуб)

Ово се тренутно налази у средишту навода звиждача Организације за забрану хемијског оружја (ОПЦВ).

Дана 7. априла 2018. милитанти на том подручју тврдили су да је сиријска влада извршила смртоносни хемијски напад у Доуми. Наводе о употреби хемијског оружја од стране сиријске владе навели су Британију, Француску и Сједињене Државе па су бомбардовали циљеве за које су навели да се користе као складишта хемијског оружја.

Снимци се приказују унутар клинике на којој су збринуте жртве наводног напада и разни делови града услед битке као и саобраћај на његовим улицама.

Руски изасланик при ОПЦВ изјавио је у јулу 2019. да је „у Доуми провокација била темељно оркестрирана и спроведена“, у складу са руским и сиријским наводима да је напад организован да оправда западну војну интервенцију.

Сирија и Русија тврде да је мартовски извештај ОПЦВ-а уређен како би се докази о нападу чинили коначнијим и оправдавали западне ракетне ударе.

Пропуштене поруке е-поште од два научника запослена у ОПЦВ појавиле су се од инцидента како би указивале да је организација погрешно представила чињенице и поједноставила закључке у свом завршном извештају, објављеном у марту 2019., о наводној употреби хемијског оружја у граду близу Дамаска у априлу 2018. године.

Генерални директор ОПЦВ-а Фернандо Ариас бранио је, међутим, извештај називајући своје закључке „независним и професионалним“.

Пентагон издваја милијарду долара за хиперсоничну ракету! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА