Најновије

АМЕРИКАНЦИ СПРЕЧИЛИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У РУСИЈИ! Путин захвалио Трампу! А сада долази питање: Откуд су за то знали из Вашингтона пре Москве?

Руски председник Владимир Путин назвао је у недељу америчког председника Доналда Трампа да изрази захвалност за размену информација путем посебних служби које су помогле у спречавању терористичких напада у Русији, наводи се у саопштењу Кремља.

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

 

"Владимир Путин захвалио се Доналду Трумпу за информације добијене преко специјалних служби које су помогле у спречавању терористичких напада у Русији", каже се у саопштењу.

Руске специјалне службе притвориле су двојицу Руса који планирају да изврше терористичке нападе у препуним местима у Санкт Петербургу током предстојећих новогодишњих прослава.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) потврдила је да су њих двојица притворени након што су од САД-а примљене обавештајне информације о њима. "На основу информација које су претходно добили од америчких партнера, руска Федерална служба безбедности је  притворила два руска држављана, који су намеравали да изврше терористичке акте у препуним местима у граду Санкт Петербургу током новогодишњих празника", наведено је у саопштењу.

Организација је додала да су заплењени докази који потврђују припрему за терористичке нападе. „Истражни органи Федералне службе безбедности покренули су кривичну пријаву на основу члана 30. (припрема злочина), члана 205 (тероризам) и члана 205.1 (учешће у активностима терористичких организација).

У току су потребне истражне и оперативно-потражне мере “, додато је из ФСБ-а.

Путин и Трамп одржали су у недељу телефонски разговор током којег су двојица лидера разговарали о регионалним и међународним проблемима, као и борби против тероризма, саопштено је из Кремља. „Разматран је скуп питања од обостраног интереса. Договорено је да се настави билатерална сарадња у борби против тероризма “, наводи се у саопштењу.

Захарова разоткрила планове Пољске! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА