Најновије

ПУТИНОВА ЧЕЛИЧНА ЛЕЈДИ ОСУЛА ПАЉБУ ПО МИЛОГОРЦИМА: "То је отимачина и пљачка, као у Украјини!"

Закон о слободи вероисповести, који је усвојен недавно у Црној Гори, грубо крши права Српске православне цркве и представља чисту отимачину и пљачку усред бела дана, сматра заменик шефа спољнополитичког одбора Државне думе Русије Наталија Поклонска.

Наталија Поклонска (Фото: Јутјуб)

Власти у Подгорици, каже Поклонска, треба да погледају пример Украјине, где је пројекат украјинских расколника доживео потпуни фијаско.

„Нема перспективе, нема будућности, јер верници, како су долазили у Украјинску православну цркву Московског патријархата, тако и даље долазе, зато што је ’удружење‘ које је вештачки тамо створено празна љуштура и политичка манипулација. Исто се односи и на Црну Гору“, наводи Поклонска за Спутњик.

Црногорски закон отимачина својине СПЦ

Према речима бивше тужитељке Крима, која је због оштрог супротстављања властима у Кијеву током догађаја 2014. године добила надимак „Путинова челична леди“, црногорска држава усвајањем спорног закона грубо крши права Српске православне цркве, јер је право на имовину неприкосновено.

„Немогуће је једним кликом одлучити да ће од сада имовина која по праву припада Цркви и ужива законску заштиту бити предата некој невладиној организацији. То је пљачка усред дана. То је отимачина и ту ситуацију би требало разјаснити“, истиче Поклонска, која је ових дана посетила Београд.
На питање ко би то могао да разјасни, руска посланица предлаже да се формира међупарламентарна контакт група у коју би, како каже, могли бити позвани председници парламената других земаља, па и Државне думе Русије.

„Спремна сам да будем члан радне групе“, додаје Поклонска.

У интервјуу за Спутњик који ће интегрално бити објављен на сајту и Јутјуб каналу Спутњика у празничним данима, Поклонска говори и о сличностима и разликама између Крима и Косова, о томе зашто се увек дигне прашина због посета делегације Крима Београду, о перспективи односа Русије и Украјине, али и о својим српским коренима.

Још један напад на руског председника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА