Најновије

"ВОЈНИЦИ КОЈИ БРАНЕ ИНТЕРНЕТ" Европска унија добија сајбер војску, а то је само део већег плана

Председник Европске народне партије (ЕПП) Манфред Вебер заложио се за оснивање сајбер-војске, која ће бранити Европску унију од напада на интернету. Председник посланичког клуба хришћанских демократа у европском парламенту види специјализоване јединице као “први корак ка оснивању европске армије”.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Како преносе листови медијске организације “Функе”, Вебер сматра да је оснивање европске бригаде за сајбер-одбрану неопходно како би се “Европа заједничким снагама заштитила од све чешћих сајбер-напада из света”, од каквих многе мање чланице ЕУ не могу саме да се одбране.

Чланице ЕУ су још у новембру донеле одлуку да изграде координациони центар за сајбер одбрану под немачким руководством. Како је саопштило немачко Министарство одбране, циљ је да се побољша размена информација у акцијама на нивоу ЕУ, као и планирање и извођење таквих акција.

Немачки Бундесвер од 2017. има 13.500 војника и цивила задужених за сајбер одбрану, а једна бригада обухвата између 1.500 и 5.000 војника. Вебер се није изјашњавао о обиму европске бригаде за сајбер одбрану, али је нагласио да ће то бити “структуре способне за акцију”.

Како је описао, европску бригаду треба да чине “војници, са европским обележјима, који седе за рачунаром и бране интернет".

- То треба да буду војници Европске уније - рекао је он.

Европска унија за сада нема своју војску, већ се у акцијама ослања на војску чланица.

Асад отвара још један фронт, џихадисти губе маневарски простор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: zeit.de/ Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА