Најновије

EРАКОВИЋ ОТИШАО ДА СЕ СУОЧИ СА РАКОЧЕВИЋЕМ У АМБАСАДУ ЦГ: "Јунак" се закључао у канцеларији

Новинар из Црне Горе Велимир Ераковић који се склонио у Србију због прогона режима Мила Ђукановића данас је покушао да се суочи очи у очи са конзулом Црне Горе Вуком Ракочевићем у згради амбасаде, али је Ракочевић избегао сусрет закључавши се у својој канцеларији.

Велимир Ераковић (Фото: Јутјуб)

- Дошао сам у амбасаду Црне Горе како би се суочио са тим човеком који прети српкињама по Београду али су се и он и амбасадор Тарзан Милошевић закључали у својим канцеларијама. Оставио сам поруку Ракочевићу да му је ово први и последњи пут да прети некој српкињи у Београду, и да треба да се што пре врати у Црну Гору – каже Ераковић.

Ераковић каже да је изјава председника Србије Александра Вучића да су нам Црногорци браћа и пријатељи потпуно погрешна и да су од тренутка изгласавања закона који омогућава отимање храмова СПЦ они постали заклети непријатељи.

Он је цитирао стихове Радована Бећировића: 

“Брат је добро и слобода скупа,
Ал' кад братски ради и поступа.
А брат може да буде несрећа,
Ископање и пропаст највећа”

- Данашња Црна Гора је за Србију несрећа, искошање и пропаст највећа и Вучић би то морао да разуме – рекао је Еракковић.

Ераковић се у више наврата налазио на удару полиције Црне Горе због свог антирежимског деловања, данас живи у Београду и редовни је колумниста Правде чије текстове можете пратити ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА