Најновије

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Ево која ће земља економски престићи Немачку и Јапан до 2026!

Индија ће свој циљ да јој економија вреди пет билиона долара достићи до 2026, чиме ће постати четврта по величини привреда на свету, тврди ЦЕБР.

Долар (Фото: pixabay. com)

Како се додаје у извештају Центра за проучавање економије и бизниса (ЦЕБР) чије је седиште у УК, до 2034. та јужноазијска земља имаће трећу по величини економију на планети.

"Индија је претекла Француску и Велику Британију да би постала пета економија света у 2019. години. Очекује се да ће претећи немачку и постати четврта до 2026, а затим и Јапан како би се нашла на трећем месту листе највећих привреда света у 2034", каже се у анализи коју преноси Раша тудеј.

Те три земље – Индија, Немачка и Јапан – наставиће да се боре за позицију треће светске економије у наредних 15 година, тврди ЦЕБР.

Центар међутим напомиње да слаб раст у току ове године повећава притисак за спровођење радикалнијих економских реформи.

Економија Индије, којја се дичи најбржим растом у свету, расла је пет процената у односу на прошлу годину у периоду од априла до јуна. То је био најслабији темпо раста још од 2013, углавном захваљујући паду потрошачке тражње и државне потрошње услед глобалних трговинских конфликта.

Голдман Сакс је овог месеца прогнозирао како ће економија Индије убрзано напредовати у 2020. како се глобалне прилике буду поправљале.

Прочитајте ОВДЕ   шта кажу амерички медији о Северном току 2.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА