Најновије

ПОСЛЕДЊЕ УПОРИШТЕ ОД ЗАПАДНЕ ИМПЕРИЈЕ! Руски медији објавили: Србија је "брана" од НАТО

Састанак Владимира Путина и Александра Вучића у Сочију према мишљењу руских експерата, могао би да игра велику улогу у развоју односа Москве и Београда пише „Раша тудеј“ и додаје да ће двојица председника разговарати о хитним питањима билатералне сарадње, као и међународним питањима, а поред тога, како је најавио амбасадор Србије у Руској Федерацији, економији, посебно сарадњи у енергетском сектору.

Илустрација (Фото: nato.int/Правда)

Ова посета ће имати веома велику улогу – рекла је Елена Гускова, шефица Центра за проучавање модерне балканске кризе Института за славистику Руске академије наука, у разговору за Раша Тудеј.

Према наводима стручњака, Русија и Србија морају да повећају билатералну трговину. Према мишљењу професорке политичких наука са МГИМО-а Елене Пономарјеве, за обе земље „веома је важно да превазиђу ниво од четири милијарде евра“.

– Биће размотрена стајалишта у вези са украјинском кризом, ситуацијом у Сирији, понашањем Албанаца на Балкану, а нарочито о територијалном питању Србија – Косово – указала је она.

Како напомиње Пономарјева, Београд је сада под озбиљним притиском Запада, посебно НАТО-а, али истовремено држава настоји да одржи војно-политичку неутралност.

– На Балкану имамо два савезника. То су Србија и Република Српска, која је део Босне и Херцеговине. А питање даљег ширења НАТО-а почива управо на српском фактору – рекла је она.

То гледиште дели и Гускова, која истиче да су изјаве о „дестабилизујућој“ улози Русије на Балкану, које су последњих година често изражавали западни политичари и стручни центри, изазване управо жељом да се прекину важне везе Србије са Руском Федерацијом.

Шта је Лазански изјавио у вези С 400, прочитајте ОВДЕ.   

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА