Најновије

ПОЛИТИКОЛОГ ОТКРИО НОВЕ ЗАПЛЕТЕ НА КОСОВУ: Неслагање око поделе власти може да води у нове изборе!

Због спора око поделе функција, коалициони договор између Покрета Самоопредељење и Демократског савеза Косова може потпуно да пропадне, а у том случају није искључено ни расписивање нових избора, оцењује политиколог Рамуш Тахири.

Политиколог Рамуш Тахири (Фото: Јутјуб)

Тахири указује да је ДСК јавно објавио да, поред пет министара, једног заменика премијера и председника Скупштине тражи и позицију председника такозваног Косова.

– Самоопредељење је било сагласно да им да место председника Скупштине, али не и председника државе. Изгледа да је та расподела изазвала неслагање. Следеци састанак ће се одржати изгледа тек наредне недеље, а рок за сазив Скупштине већ тече, прошло је већ десетак дана – напомиње Тахири.

Овај политиколог из Приштине појашњава да председник лажне државе Хашим Тачи треба у року од 30 дана од објављивања коначних резултата да сазове прву конститутивну седницу такозване Скупштине Косова, што значи да би последњи рок за конституисање парламента био 27. децембар. Када се сви рокови узму у обзир, јасно је да изгласавање владе у парламенту може да се пролонгира до друге половине јануара.

– Од дана конституисања Скупштине, председник има 15 дана да именује мандатара, а после мандатар има 15 дана да састави (тзв.) владу. Укупно, од данашњег дана, крајњи рок за састав владе је још око месец и по – каже Тахири.

Шиптарима смета истина, а чуће је још много пута! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА