Најновије

ДЕМОКРАТЕ СТЕЖУ ТРАМПУ ОМЧУ ОКО ВРАТА! Пелоси тражи да се напише предлог опозива америчког председника!

Председавајућа Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси затражила је од председника Одбора за правосуђе да напише предлог опозива против председника Доналда Трампа, проглашавајући да је он "злоупотребио моћ свог положаја".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Председник је злоупотребио своју моћ како би остварио личну политичку корист на ралчун наше националне безбедности, тако што је задржавао војну помоћ и кључни састанак у овалној канцеларији у замену за објављивање покретања истрага свог политичког ривала", рекла је Пелоси у обраћању, које су уживо преносиле америчке националне телевизије.​

Пелоси је изашла пред новинаре дан после претреса у Одбору за правосуђе, на којем су троје стручњака за уставно право рекли Конгресу да је амерички лидер починио прекршаје који подлежу опозиву јер је вршио притисак на Украјину да отвори истраге које би му донеле политичку корист. Четврти стручњак којег су да сведочи позвали републиканци, тврдио је да не постоји довољно доказа да би председник Трамп био опозван.

Председник Трамп је убрзо реаговао на Твитеру поруком да су "радикалне левичарске демократе које не раде ништа, управо саопштиле да ће пробати да ме опозову због НИЧЕГА", а онда додао "да ће потез Представничког дома значити да ће та изузетно важна и ретко коришћена институција опозива бити коришћена рутински за напад на будуће председнике".

"То није оно што су наши оснивачи имали на уму. Добра ствар је да републиканци НИКАД нису били више уједињени. Ми ћемо победити", поручио је Трамп.

Иако председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси није поменула никакакве временске одреднице, тело које је под контролом демократа могло би да гласа о опозиву председника Трампа пре конгресне Божићне паузе, крајем овог месеца. Тако би све било спремно за јануарско суђење у Сенату, у којем већину имају републиканци, и где су и даље врло мали изгледи да Трамп буде проглашен кривим и смењен с положаја.

Прочитајте ОВДЕ зашто је створен евро.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА