Најновије

РУСИ И СРБИ КАО СПАРТАНЦИ: Наши специјалци ће проћи сурову обуку коју ће водити моћна Путинова јединица (ВИДЕО)

Србија ће добити јединицу спремну да одговори на најсложеније задатке пошто полазници прођу сурову обуку најспремнијих специјалаца на свету, који су део руске службе ГРУ, о чему су разговарали председници Вучић и Путин.

Спецназ (Фото: РИА)

Србија ће добити јединицу спремну да одговори на најсложеније борбене задатке у изузетно тешким и комплексним условима пошто наши специјалци прођу обуку најспремније јединице на свету - Спецназ, која је део руског Војнообавештајног директората (ГРУ).

Руси ће, тврде упућени, од Срба правити Спартанце за 21. век, обучавати их у арктичким условима на -60 степени, да ходају тихо као јапанске нинџе, користе све врсте хемијског, ватреног и хладног оружја - па чак и ашове и кишобране.

Брутални тренинзи

Руски специјалци пролазе бруталне тренинге, због чега важе за психофизички најобученију јединицу на свету, с којом се не могу поредити чак ни британски САС или америчке Морнаричке фоке. 

Председници Србије Александар Вучић и Русије Владимир Путин су, како је Курир јуче писао, разговарали у Сочију о сарадњи руских Спецназ ГРУ са српским специјалним јединицама. То би, наводе саговорници Курира, била велика част за Србију и преседан јер су многе службе тражиле да инструктори Спецназа у оквиру ГРУ тренирају њихове припаднике, али се то никад није десило.

Тестови издржљивости и дрилови за пријем и служење су сурови пошто изискују достизање крајњих граница људске издржљивости, објашњава члан Светске асоцијације шефова полиције Марко Ницовић.

- Рукују ватреним оружјем, руским, немачким, америчким, као и хемијским и хладним оружјем, од бодежа, кишобрана до канцеларијских спајалица. Знају како да нападну виталне тачке на телу човека.

Прилаз с леђа

Управљају возовима, бродовима, летелицама. Од 2009. пролазе и обуку у арктичким условима, где температура иде и до - 60 степени. Научени су тихом, "мачјем ходу", који су преузели од јапанских нинџи - кад вежбају, не смеју да поцепају влажан папир постављен на плочицама - прича Ницовић и додаје да је 2018. као председник Светске карате конфедерације присуствовао једном тренингу у кампу Спецназ ГРУ.

- Једног специјалца су у стомак ударали сви из врсте, њих око 30, чиме је показана издржљивост њиховог припадника. Специјализовани су за улазак иза непријатељске линије. Прилазе, дакле, с леђа. Феномен је њихова фанатична лојалност и посвећеност заштити Русије. Као такви, Руси би од Срба направили Спартанце 21. века, квалификовали једну борбену војно-полицијску касту у Србији - истиче.

Војни аналитичар Владе Радуловић каже да би наши специјалци постали једна од најреспектабилнијих јединица не само у Европи већ и шире ако би прошли дрил руских колега, за које се каже да су „људи без лица и имена": 

- То би значило и својеврсну "реформу" наших специјалних јединица, али и подизање стандарда по свим питањима, од пријема регрута и обуке, до извршавања најкомплекснијих задатака, а то су борба против терористичких група, њихово хапшење и ликвидација, гушење оружаних побуна, обављање операција на непријатељском тлу, решавање талачких ситуација, спровођење диверзантских и противдиверзантских акција - каже он.

Очекује се да наши специјалци после обуке буду оспособљенији, наводи војни аналитичар Александар Радић, нарочито у извиђању у противничкој позадини, као и у занатском и тактичком делу, што је значајно у борби против тероризма.

Србија добија списак западних шпијуна и њихових сарадника! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА