Најновије

ЧЕДОМИР АНТИЋ РАЗОБЛИЧИО ПЛАНОВЕ ШИПТАРА НА КИМ: Курти је заробљеник прошлости! Он би био много срећнији да је на месту Харадинаја! (ВИДЕО)

Историчар Чедомир Антић сматра да је лидер Самоопредељења Аљбин Курти заробљеник прошлости, екстреман према Србима, човек чија је странка бацала сузавац у сопственом парламенту и који је насео на игру једнонационалног тровања из 90-тих година прошлог века.

Чедомир Антић (Фото: Јутјуб)

Према  његовом мишљењу албанско руководство на Косову показало је одређену кратковидост тиме што су у политику ушли људи из рата.

“Срби су имали срећу у БиХ да су им странци отерали ратно руководство. Ко зна шта би са њима било да су остали људи који су у рату водили земљу. Овако,  дошао је неко ко није оптерећен ратном хипотеком, и успео је нешто. Међу Албанцима није било елите која би Тачију или Харадинају рекла – идите у пензију. Међу Албанцима је створен тај утисак да они све решавају када се уједине против Срба. А они све решавају онда када могу да буду оруђе у рукама САД, НАТО, Велике Британије. То је грешка. Они су после рата требали да нађу руководсто које је неутрално”, наводи Антић за Косово Онлајн.

Антић истиче да Курти показује да је екстреман према Србима, а истовремено иностранству шаље поруку да је екстреман према корупцији.

“Мислим да је Курти заробљеник прошлости. Он је човек који би био много срећнији да је на месту Харадинаја. Њему тај статус политичког затвореника није одговарао, он се са тим није саживео и није научио лекције од Адема Демаћија. Међутим, он је сада дошао до тога да има странку која је најпопуларнија на Косову. Не знам шта су бирачи нашли у њему, осим чињенице да до сада није био на власти. То је човек чија је странка бацала сузавац у сопственом парламенту, то је човек који је био у пртивору своје земље зато што је спречавао демократски процес. Не видим то као добро решење”, наводи Антић.

Говорећи о реципроцитету, који Курти најављује као услов за наставак дијалога Београда и Приштине, Антић каже да не разуме шта би тај реципроцитет требало да представља.

“Од 30 споразума које он спомиње, Србија је спровела нешто, они нису спровели ништа. Спроведено је успостављање граница на административној линији, признати су документи, дипломе, Албанци на југу Србије добили су одређена права и финансирање које Срби на Косову немају. Албанци у Србији не трпе прогон који доживљавају српске вође на Косову. Добили су позивни број. А Срби, с друге стране, још нису добили Заједницу српских оштина”, наводи Антић.

Према  његовом мишљењу, Курти, заправо, жели да заустави те процесе и за то има подршку САД.

Биће објављени језиви подаци о Јасеновцу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА