Најновије

ДАЧИЋ О КРИВИЧНОЈ ПРИЈАВИ ПРИШТИНЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Није им стало до дијалога и компромиса!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је понашање Приштине, наводећи кривичу пријаву против председника Србије Александра Вучића и изјаву кандидата за косовског премијера Аљбина Куртија да га не жели за преговарачким столом, показатељ да њој није стало до дијалога и компромиса.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

"Ако овако буду наставили, нисмо оптимисти када је реч о наставку дијалога Београда и Приштине", рекао је уочи почетка седнице Главног одбора своје Социјалистичке партије Србије (СПС) Дачић, додавши да ће понашање Приштине бити једна од тема седнице.

Према његовим речима, без обзира на то што Србија има конструктиван приступ, на основу поступака Приштине може се закључити да је реч о једном "политичком лудилу" и једностраним актима који показују да је Приштина највећи фактор нестабилности. Навео је да се то може видети и у сурету председника Вучића са бројним међуародним званичницима, а истовремено је Србија урадила много и на јачању своје позиције тиме што је стабилизовала финансијску ситуацију.

Дачић је додао да је за ову владу најважнији циљ да се сачувају мир и стабилност на КиМ, додајући да због тога у Србији мора постојати политичко јединство и стабилна политичка ситуација.

"То је суштина нашег односа са Српском напаредном странком (СНС). Ми делимо исте циљеве, а то је да Србија што боље заштити своје државне и националне интересе и оствари све предуслове да у једном дугом пеироду можемо да имамо друштвени раст", закључио је Дачић.

Осудио инцидент испред Скупштине

Дачић је осудио синоћњи инцидент испред Скупштине Србије када су учесници протеста с појединим вођама опозиције покушали јарболом од заставе да поломе стакло на њеним улазним вратима и поручио да такво понашање државни ограни треба да санкционишу.

"Најоштрије осуђујемо такво понашање, јер је то показатељ једног екстремизма и насиља који шире поједине опозиционе странке и њихови лидери, и то заиста захтева реакцију државних органа", рекао је Дачић одговарајући на питања медија уочи почетка седнице Главог одбора СПС-а.

Он је оценио да синоћни инцидент испред Скупштине Србије није политички догађај. На питање новинара да ли се синоћним догађајем понавља 5. октобар, Дачић је одговорио да историја може да се понови или као трагедија или као фарса.

"У овом случају, мислим да је то и трагедија - зато што се понављају неке слике које само наносе штету Србији, а с друге стране и фарса - зато што су у питању политичке странке које немају готово никакву политичку подршку у бирачком телу Србије", навео је Дачић.

Приметио је да то што је мања подршка тим политичким странкама, оне више приступају екстремизму и насиљу, додајући да "мржња и острашћеност" појединих представника опозиције никада нису биле тако присутне као данас.

"Данас покушавају да представе да је политички легитимно када цртате некоме мету и кажу да су то метафоре. У листу 'Идентитет' пред убиство Дјинђића је објављен један текст да је 'Ђинђић мета слободног стрелца'. Нажалост, то се и десило", подсетио је Дачић.

Према његовим речима, данас неко покушава да "извргне руглу" када се слична ситуација понавља са акутелним председником Србије.

Рама се огласио поводом Вучићеве изјаве о Рачку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА