Најновије

ХУТИ ИМАЈУ НОВИ ЦИЉ: Нећемо оклевати ни секунду да уништимо Израел!

Министар одбране јеменских побуњеника Хута генерал Мохамед Насир ал-Атифи изјавио је да ће његова војска нападати израелске војне циљеве као одговор на наводну умешаност Тел Авива у јеменски рат.

Хути прете Израелу (Фото: Јутјуб)

Ал-Атифи тврди да Израел од првог дана јеменског рата учествује у операцијама које предводи коалиција окупљена око Саудијске Арабије.

“Јеменска војска има на мети израелске војне циљеве на копну и води. Израел је наш непријатељ. Нећемо оклевати ни секунду да их уништимо ако ту одлуку донесе наше руководство”, изјавио је Ал-Атифи.

Он каже да Хути развијају своју одбрамбену индустрију и обећао је да ће ускоро његове снаге да представе напредне системе наоружања.

Хути су извели у протеклом периоду серију напада на Саудијску Арабију, а користили су беспилотне летелице, балистичке ракете, крстареће ракете…

Локални медији подсећају да нема потврде да ли Хути имају оружје којим би напали циљеве у Израелу, који се налази на 1.700 километара од Јемена. Међутим, Хути су у последње две године извели неколико удара на неколико мета дубоко у Саудијској Арабији и УАЕ, па се претпоставља да би могли да нападну и Израел.

Прочитајте ОВДЕ како су руски авиони отерали израелске бомбардере изнад Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА