Најновије

ОНИ ЧУВАЈУ КИМА: Специјалне јединице Северне Кореје (ВИДЕО)

Иако иза ње стоји једна од најслабијих економија света, Северна Кореја је једна од највећих оружаних формација на планети. У саставу ове моћне армије се налазе и специјални елитни одреди чији специјалци представљају ултимативне машине за убијање.
Специјалне јединице Северне Кореје (фото: Јутјуб)

Специјалне јединице Северне Кореје (фото: Јутјуб)

Северна Кореја, чија укупна популација износи око 23 милиона, поседује војску која броји чак 1,1 милион људи, што представља једну од највећих светских оружаних формација. Оно што омогућава држање ове, по броју, америчкој или руској војсци равне армије су дуги војни рок, који траје од три до пет година, и чињеница да се скромна новчана средства и залихе хране која земља поседује усмеравају превасходно за потребе војске. Са резервом и парамилитарним организацијама као што су "Млади црвени гардисти" и "Радничко-сељачка црвена гарда" (једна врста територијалне одбране), Северна Кореја може да окупи, сматра се, око 9,5 милиона бораца. Ово је, тврде поједини источноазијски коментатори, укупно гледано, највећа војна организација на свету. На видео-снимку који је на Јутјубу постављен прошле године види се тренинг елитних трупа које су, попут и свега осталог у Северној Кореји, под командом Ким Џонг Уна. Војници на снимку демонстрирају невероватне вештине, снагу и издржљивост. Кад се на све то дода и коришћење ланаца, цигли и секира, то изгледа овако:
Прочитајте још:Да ли ће почети рат: 50 севернокорејских подморница кренуло, нико не зна где се налазеЈацењук и Порошенко продавали места у Парламенту за милионе долара
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА