Најновије

НЕМАЧКА СЕ РАСПАДА! Оволики пад је забележен први пут у историји!

Немачка индустријска производња забележила је неочекивани пад у октобру од 1,7 одсто у односу на претходни месец, према подацима Завода за статистику, Дестатиса, изазивајући поново забринутост у овој земљи у вези са изгледима економског раста. Економски аналитичари су предвиђали повећање индустријске производње од 0,1 одсто у октобру, преноси Ројтерс.

На годишњем нивоу, немачка индустрија је у октобру потонула за чак 5,3 одсто. На поразан октобарски учинак индустрије највише је утицао месечни пад производње капиталних добара од 4,4 процента, највећи у последњих више од пет година.

Производња интермедијарних добара је порасла за 1 одсто, а потрошачких добара за 0,3. Енергетски сектор је забележио раст производње од 2,3 процента, док је грађевински остварио пад од 2,8 одсто.

Као узроке наглог посустајања привреде Немачке, економисти наводе негативне ефекте које њени извозно оријентисани произвођачи трпе због трговинског сукоба САД и Кине, увођење америчких тарифа на увоз робе из ЕУ, као и поремећаје у аутомобилској индустрији и неизвесности око Брегзита. Немачка економија је у трећем кварталу за длаку избегла рецесију забележивши минималан раст од 0,1 одсто у односу на претходно тромесечје, када је бруто домаћи производ пао за 0,2 процента.

Британија ће примати само висококвалификоване странце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА