Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Лажни избори на пролеће, прави на зиму

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је да ће 2020. година бити пресудна и да ће, ако опозиција истраје у бојкоту, следеће године избори вароватно бити одржани два пута, лажни на пролеће и прави на зиму, када ће власт бити поражена.

Јеремић (Фото: Јутјуб)

„У наредних неколико недеља уследиће велики притисци да променимо нашу одлуку о бојкоту лажних избора на пролеће. Ако се не поколебамо и останемо чврсти, настаће нове околности и постаће јасно да режим више нема легитимитет. Спољна и унутрашња ситуација ће бити таква да неће бити алтернативе одржавању правих избора“, рекао је Јеремић.

Он је у Новом Саду на обележавању годину дана од оснивања Градског одбора странке, навео да ће ускоро бити објављено да је испуњен значајан број услова за фер и поштене изборе, јер ће бити усвојени неки закони и можда промењен понеки члан РЕМ, а опозициони лидери почеће да добијају позиве за гостовања на телевизијама са националним фреквенцијама.

„Тада ће нам наши партнери из ЕУ, од којих већина има добре намере, рећи да ипак размислимо о изласку на изборима, јер се не можемо борити ван институција ако желимо да изградимо демократски поредак. То ће бити јако сугестивно и неће бити лако одупрети се томе. Али Народна странка нема дилему и сигурно ће бојкотовати изборе, а уверен сам да ће то учинити и наши партнери из СЗС“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да 2020. године свет поново обратити пажњу на Западни Балкан, јер ће на наплату киначно доћи обећање председника Србије Александра Вучића да ће решити питање Косова и Метохије тако што ће омогућити ступање Приштине у УН.

Вучић то неће испунити, између осталог и зато што су се ствари на Косову промениле, рекао је Јеремић и додао да ће зато из перспективе међународне заједнице у великој мери опасти Вучићева употребна вредност, па ће последично опасти и њихов степен толеранције према диктатури у Србији.

„Морамо да учинимо све да спречимо Вучића да призна Косово и да истрајемо на бојкоту лажних избора, јер је то најкраћи и најбржи пут ка промени власти, која ће пасти нагло, у тренутку“, рекао је Јеремић, пренела је Народна странка.

Прекаљени руски борци ушли џиповима у градове где нико други није смео! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА