Најновије

САВРШЕНСТВО БЕЗ МАНЕ! Рецепт за најукуснију пилетину коју ћете икад пробати, а спрема се за 10 минута! (ВИДЕО)

Уколико тражите нешто брзо и укусно за ручак, обрадујте породицу за занимљивим и једноставним рецептом за припрему белог пилећег меса.

Пилетина која се спрема за 10 мин (Фото: Јутјуб)

Потребно је:

-1 пилеће бело месо

-1 мањи лук

-200 г поврћа

- со

-1 кашика зачина

-1 л воде.

Припрема:

Пилећи филе насећи на приближно једнаке комаде, а сваки комад засебно набодите на врх дугачког штапића и посолите и лагано утрљајте со у месо.

Сада послажите штапиће са пилетином у лонац, тако да дужи крајеви штапића без меса гледају према горе. Затим додајте поврће. Такође на шпорету препржите кратко један мањи лук, па га додајте у лонац, потом једну малу кашику мешавине зачина и 1 литар воде. Све заједно кувате 5 минута.

Након тога, извадите лук и баците. Извадите пилетину на штапићима па додајте мало резанаца, оне танке који су брзо готови, па склоните са ватре и заклопљено држите до убрзог послуживања.

Сада у овој фази одмах одложите извађене штапиће са пилетином на тањир, а у чашу ставите, јаје, брашно, млеко, соду бикарбону или прашак за пециво, али пазите да све буде у сразмери која је наведена горе у попису састојака.

Добро промешајте мешавину, па пилетину на штапићу уроните у смесу и пржите на врућем уљу кратко. Чим посмеђи, штапићи су спремни за конзумацију. Ако вам остане смесе, можете на исти штапић натакнути и комад сира па га умочити у смесу и даље припремати као и пилетину.

Овде имате и видео упутство:

Рецепт за божанствену пилетину у сосу од вишања погледајте ОВДЕ.

Извор: Сашина кухиња

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА