Најновије

ОДРЖАЛИ РЕЧ: Обједињена расправа о 40 тачака, Савез за Србију бојкотује! Ево шта се сада дешава!

Скупштина Србије почела је данас ванредно заседање на чијем дневном реду се налази 40 тачака, а заседању не присуствују посланици Савеза за Србију.

Савез за Србију (Фото: Јутјуб)

На дневном реду заседања налазе се закони из области образовања, затим измене Закона о Српској књижевној задрузи, измене Закона о оружју, као и измене Закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности, који је поднела председница Скупштине Маја Гојковић.

Посланици треба да потврде и више међународних споразума.

На предлог шефа посланичке рупе Српске напредне странке Александра Мартиновића, парламент ће о свим тачкама дневног реда водити обједињену расправу.

СзС: У скупштини прес конференције, бојкот рада "у пленуму"

Странке Савеза за Србију и поједини самостални посланици саопштили су да од данас „активно" бојкотују Народну скупштину, што значи, како су рекли новинарима, да ће бити присутни у згради парламента и држати конференције за медије, али неће учествовати у пленумској расправи.

На првој прес конференцији, а најавили су и следеће, на пола сата, развили су транспарент „1 од 5 милиона" и позвали министра просвете Младена Шарчевића да поднесе оставку, јер је, како кажу, увредио и омаловажио професоре.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је, међутим, „све из власти" да поднесу оставке јер, према његовим речима, крше законе и Устав.

Бошко Обрадовић је објаснио да је бојкот парламента примена документа који су објавили недавно под називом "Споразум с народом".

„У Србији ништа не функционише, од Уставног суда до других институција. Ми ћемо на сваких пола сата држати конференције за новинаре и то ће бити наставак отвореног парламента из децембра", рекао је Обрадовић, подсећајући на догађај када је опозиција остала целе ноћи у скупштинском здању.

Конференцију за новинаре су одржали Горан Ћирић (ДС), Бошко Обрадовић (Двери), Санда Рашковић Ивић (Народна странка), Мирослав Алексић (Народна странка) и самостални посланик Јован Јовановић.

Јерков: Оставила сам Шарчевићу имена, да их поново прочита - родитељи студената нису гласали да Шарчевић и муфтија Муамер Зукорлић воде образовање

Посланица ДС Александра Јерков рекла је данас новинарима да је министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу данас оставила петицију са више од 1.500 потписа професора и сарадника универзитета и факултета који су пружили подршку грађанским протестима.

Јерков је у Скупштини Србије казала да је петицију оставила симболично на вратима сале у којој се одржавала седница одбора за образовање.

"То су људи које је министар Шарчевић понизио, омаловажио говорећи како ту нема озбиљних имена. Оставила сам списак да га поново прочита, јер су ту имена пред којима би сваки министар просвете морао да буде мањи од 'маковог зрна'. Министар је данас дошао да разговара о науци, а истовремено понижава оне који се тиме баве", рекла је Јерков.

Посланица демократа је поручила да министар мора да зна да не може на такав начин да игнорише академску заједницу и да, како је рекла, родитељи студената нису гласали да Шарчевић и муфтија Муамер Зукорлић воде образовање у Србији.

У Скупштини Србије данас почиње ванредна седница на којој се између осталог расправља о изменама и допунама Закона о предшколском образовању и васпитању, а законе ће образлагати министар Младен Шарчевић.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да Александар Вучић мора отићи са власти а власт требају да узму млади родољуби.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стојиљковић: Демократска опозиција Србије мора чути глас грађана.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА