Најновије

СМРТ ЗА ТРАНСПОРТЕРЕ: Руски систем "Бајкал" биће уграђен и на авионе и бродове! (ВИДЕО)

Борбени модул калибра 57 милиметара АУ-220М ("Бајкал") у будућности би могао да буде интегрисан на свакој платформи, укључујући и на авионима и бродовима, рекао је Георгиј Закамени, генерални директор компаније „Буревестник“ (део Уралвагонзавода), која је конструктор тог оружја.  

Бајкал (Фото: Јутјуб)

АУ-220М ће бити представљен у оквиру изложбе руске компаније "Уралвагонзавод"  на предстојећем сајму наоружања "ИДЕКС 2019" у Абу Дабију. Пре четири године на сајму оружја у Уједињеним Арапским Емиратима је потписан меморандум о испорукама руског борбеног модула на бази шасије "Енигма" емиратске производње.

- У овом тренутку руска компанија ’Буревестник‘ је направила научно-техничку скицу на основу које би за копнене снаге, ваздушно-десантне снаге, ваздушно-космичке снаге и ратну морнарицу могао да буде створен борбени систем калибра 57 милиметара, који би био инсталиран на копнене шасије различите намене, летелице и бродове - рекао је Закамени.

Саговорник је објаснио да то оружје омогућава да се повећа борбени потенцијал моторизованих јединица и прошири војно-техничка сарадња Русије и других држава.

Према речима стручњака, АУ-220М је беспилотни борбени модел на даљинско управљање, а у свету не постоје оклопни транспортери и пешадијска возила која могу да издрже његов напад.

Јуришни хеликоптери Ка-52 Алигатор биће надограђени на основу искуства њихове борбене употребе у Сирији, изјавио је извршни директор руског произвођача хеликоптера Андреј Богински. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА