Најновије

Заједница америчких Срба предала важну петицију Трампу!

Заједница америчких Срба у оквиру "Косово проџекта" (Kosovo Project) предала је председнику САД Доналду Трампу, Конгресу и Стејт Департменту, петицију са до сада прикупљених више од 35.000 потписа, са захтевом да се заустави прогон православних хришћана на Косову.

Амерички председник Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

У тој петицији се апелује на Сједињене Државе да зауставе подршку прогону хришћана и мањинских заједница на Косову, каже се у саопштењу достављеном Танјугу. Међу потписницима петиције су, како се наводи, и лидери заједнице америчких Срба која се састоји од свештеника православне цркве, носиоца Емеритус катедре научне фондације Тесла, председник Српског националног већа, као и многобројни власници малих предузећа, адвокати и правници.

Истиче се да су Заједница америчких Срба и њихових пријатеља покренули пре нешто више од месец дана петицију о неодрживој ситуацији на Косову, уз навођење да је више од 250.000 православних хришћана, махом Срба, и других мањина, укључујући Јевреје и Роме, етнички очишћено и протерано са Косова.

Велики број људи је убијен, куће и фарме су опљачкане, спаљене и уништене, док је више од 150 цркава и манастира оштећено или у потпуности уништено. Хришћани на Косову су изложени бруталном насиљу док је приступ местима за молитву забрањен или блокиран. Хришћани и друге мањине лишене су у потпуности или делимично основних потреба, хране, лекова и медицинских материјала, указује организација "Косово проџект". Та организација наводи да за све оне који желе да додају свој потпис петицији још није касно.

ММФ и Светска банка су оружје за државни удар. Погледајте ОВДЕ шта се сада спрема.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Порушени српски манастири на Косову и Метохији. Неки од њих су обновљени, док су други још увек у милости и немилости албанских екстремиста.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА