Најновије

ЛАВРОВ ОТКРИВА: Ево шта неке западне земље хоће на направе у Идлибу (МАПА)

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да неке западне земље желе да сачувају енклаву која је терористичко легло у сиријској провинцији Идлиб и од ње створе нови ентитет попут државе.

Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)

- Било је вести да неке западне земље желе да ураде управо то. Они желе да ова енклава у којој Џабхат ал-Нусра контролише више од 90 одсто територије да би постала учесник будућег политичког процеса - изјавио је Лавров на конференцији за новинаре у среду.

- Јасно је да не може бити разговора са терористима. Наше западне колеге су у више наврата показивале двоструке стандарде, тако да не могу искључити да су информације које сам споменуо добро утемељене. 

Највиши руски дипломата подсетио је на суштину споразума између руског и турског председника о деескалационој зони у Идлибу.

- Споразум захтева одвајање терориста од опозиције која је заинтересована за нормалан дијалог са владом Сирије и тиме изоловање и наставак њихове елиминације. Никакви споразуми не предвиђају неограничено очување овог жаришта тероризма на сиријском тлу - рекао је Лавров.

- Дана 14. фебруара, пред трилатерални самит Русије, Ирана и Турске у Сочију одржаће се билатерални састанци с председником Ердоганом и председником Роханијем - истакао је високи дипломата.

- Наравно, на састанку са Ердоганом, питање о зони Идлиб биће једно од главних. Сви схватају да Џабхат ал-Нусра никако не би смела да има чвршће упориште у тој зони, где је заправо већ утростручила подручје под својом контролом. Уместо одвајања илегалних оружаних група од Џабхат ал-Нусре, видимо супротан процес – додао је он.

Победа Русије у Сирији, све је променила. У Венецуели ће бити рат до истребљења. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија и Турска су договориле заједничке акције у Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА