Најновије

НЕТАНИЈАХУ: Заједнички интерес је рат са Ираном! Иран: Ово ће довести до ескалације сукоба!

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху изјавио је да планира да сарађује са арапским земљама на конференцији о Блиском истоку у Варшави, која се одржава под покровитељством САД, како би се фокусирали на „заједнички интерес рата са Ираном”.

Нетанијаху и Трамп (Фото: Јутјуб)

Нетанијаху је то рекао новинарима после састанка са министром спољних послова Омана Јусуфом бин Алавијем на маргинама конференције, преноси АП.

Израелски премијер рекао је да је састанак значајан јер је реч о ретком, отвореном окупљању са представницима арапских земаља „који су, заједно, за истим столом са Израелом, сели како би напредовали у заједничком интересу рата са Ираном”, пренео је АП.

С друге стране, Иран је конференцију у Варшави назвао покушајем САД да „демонизују” улогу земље на Блиском истоку и поткопају Савет безбедности УН.

У такозваном „нон пејперу”, који је објавила иранска влада, оцењује су да су „злонамерне намере” администрације америчког председника Доналда Трампа за министарски састанак јасне, иако је високо позиционирани представник Пољске уверио Техеран да скуп није усмерен против Ирана, преноси Танјуг.

АП наводи да се у документу, који је агенцији доставила иранска мисија у УН, наводи да ће „циљеви и пристрасна агенда” састанка највероватније довести до ескалације „неповерења, хаоса, криза и сукоба у региону, који већ дубоко пати због вишеструких трагичних катастрофа”.

Конференција у Варшави, званично названа Министарски програм за промоцију будућности мира и безбедности на Блиском истоку, укључиће представнике из најмање 10 арапских држава.

Нетанијаху је једини шеф владе који ће присуствовати конференцији, са 60 других држава које шаљу своје представнике на министарском или нивоу заменика министра.

Прочитајте ОВДЕ какав се то терористички напад десио у Ирану.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нетанијаху оптужује Иран да сакрива…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА