Најновије

НОЋНА МОРА ВЛАДИМИРА ПУТИНА: Црна Гора упозорила Русију да не подрива НАТО

Састанку министара земаља чланица НАТО савеза присуствовао је и министар одбране Црне Горе, Предраг Бошковић.

Министар Бошковић (Фото: Јутјуб)

Након великог „доприноса“ његовог колеге, министра спољних послова ЦГ Дармановића, у решавању венецуеланске кризе, и Бошковић је „заблистао“ на међународној политичкој сцени. И заиста, било је крајње време да неко тој мрској Русији покаже где јој је место. 

Оцењујући за МИНУ да су теме састанка биле веома интересантне, Бошковић је истакао да су министри разговарали и о актуелном INF споразуму.

Као особа која је и те како квалификована да узме активно учешће у решавању најважнијих светских проблема, црногорски мулти-практик министар се није либио да свестрано сагледа и поменути Споразум о ракетама средњег и кратког домета. Након свеобухватне експертске анализе, Бошковић је дошао до смелог закључка да „Русија крши споразуме још од 2000-те године“, те да је одлука Америке да иступи из истог – сасвим оправдана.

Открио нам је и један необичан податак – све чланице НАТО дале су пуну подршку одлукама САД-а, наравно водећи се пре свега „интересима Европе и њених грађана“.

У складу са позицијама које му заслужено припадају, узимајући у обзир његове референце, као и место и улогу Монтенегра у самом НАТО савезу и свету, Бошковићу је запало у део и да оштро опомене Русију да одустане од устаљене праксе насртаја на чланице савеза:

„Европа и Северноатлантски савез неће скрштених руку гледати на све оно што ради Русија на подривању како Европе тако и саме алијансе. Састанак је показао велико јединство Северноатлантског савеза“, промуцао је Бошковић.

Претварајући се да га упозорења министра Бошковића не дотичу, руски председник Владимир Путин се посветио небитним темама, попут – унапређења квалитета живота  и продужења животног века грађана Русије.

Коле земље се највише боје Америке, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Наоружање ВЦГ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА