Најновије

ШПАНСКИ АМБАСАДОР УДАРИО НА ЧАНКА! ''Ви издајете уверења о демократичности?''

Амбасадор Шпаније Мигел Фуертес у писму лидеру Лиге социјалдемократа Војводине Ненаду Чанку негодује због његове оцене о демократичности у Шпанији и позива га да се с том темом боље упозна. Упутио га је на најновију листу Фридом хауса, који државе у свету рангира управо према степену демократичности.

Ненад Чанак (Фото: Медија центар Београд)

Мигел Фуертес, наиме, каже да је изненађен оценом Ненада Чанка да је референдум у Шпанији "завршио масовним кршењем људских права и држањем политичких затвореника", а што је, како је лидер ЛСВ навео, утврдио након боравка у Барселони где је, како је сам казао, био како би "пратио демократичност референдумског процеса".

"Не знам које су Ваше квалификације да издајете 'уверења о демократичности', али Вам достављам, ради бољег информисања Democracy Index 2018 који је објавио The Economist Intelligence Unit, из кога ћете видети - претпостављам са изненађењем - да је Шпанија једна од 20 земаља у свету са пуном демократијом", навео је шпански амбасадор.

Фуертес је Чанку проследио и део листе последњег извештаја Фридом хауса (Freedom in the World 2019) из које ће, како га је упутио, сазнати да је Шпанија добила 94 поена, исто као Естонија, Исланд и Немачка.

"Надам се да ће Вам ове информације бити од користи приликом саопштавања Ваших 'пикторескних' мишљења и давања квалификација о демократичности", поручио је амбасадор Фуертес, а саопштила Амбасада Шпаније у Србији.

Како су Ђилас и Кардељ убијали италијанске жене и децу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Чанак видео у Каталонији?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА