Најновије

ВУЧИЋ СЕ ЛОМИ ОКО ДВА ДАТУМА: Ево кад ће највероватније бити избори

Врх владајућег СНС ломи се око два датума за излазак на биралишта, а како се сазнаје, за нијансу смо ближи изборима у септембру. Могућност да се на биралишта изађе на пролеће у марту или априлу није одбачена, али је, како даље наводе извори, мање реална.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Превремени избори највише зависе од ситуације на КиМ и зато треба мерити више пута пре него што се донесе коначна одлука. Запад жели што пре да стави тачку на ово питање, а ту су и тензије са Приштином на дневном нивоу по свим питањима. Друга кључна ствар је то што опозиција на протестима доводи у питање легитимитет власти СНС и Александра Вучића, а најбољи начин да се разреше дилеме је излазак на биралишта и провера народне воље - наводе упућени саговорници.

Осим КиМ и захтева опозиције, треба узети у обзир и притиске из региона, међународне односе, као и унутрашње инвестиционе процесе, па ће напредњаци о томе детаљно разговарати у наредне две-три недеље.

Србија је живот

Лидер напредњака и председник Србије Александар Вучић поручио је  гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, да су му државни интереси пречи од партијских, али да то не значи да има било какав страх од изласка грађана на биралишта.

- Немам ја проблем са ђиласовцима, увек им кажем "океј, ви сте бољи, идемо на изборе, докажите то". На свим изборима су потучени. Људе не интересује вриска и дрека, људе интересују резултати и бољи живот - тврди Вучић.

Додаје да нема те силе која ће га натерати да разговара са Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем и Бошком Обрадовићем иако је било позива разних људи, па и сугестија неких из његове странке да би могао да их прими.

- Хоћете да ме смените? Па смените ме, али на изборима! Нека дођу други, па ћете видети у какав ће чабар да нас врате! Србија је мој живот, ја нећу да идем из земље, а надам се да неће ни моја деца - додао је председник и истакао да се не плаши и да нема намеру да бежи од њих.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже да не зна да ли ће и када бити избори.

- Лично јесам за, али исто тако знам да има пуно фактора који утичу, посебно дијалог са Приштином везано за Косово и Метохију - наводи Михајловићева.

СДП и СПС за проверу

Лидер Социјалдемократске партије Србије и министар трговине Расим Љајић поручује да постоје најмање два разлога за изборе:

- Први је Косово, јер је важно да се у првој години мандата нове владе уђе у те преговоре са пуним легитимитетом, и друго, ако већ опозиција протестује и доводи у питање легитимност власти, онда нема бољег начина да се то провери од избора.

Министар из редова СПС Бранко Ружић наводи да, уколико државни разлог укаже на то да су избори потребни, СПС као државотворна и добро организована странка увек је спремна за ту опцију.

- Сматрам да ће то свакако бити плод једног одговорног, државотворног и промишљеног приступа пре свега најснажније политичке странке СНС, као и њеног лидера Александра Вучића, уз сарадњу и договор са СПС као стратешким партнером и, наравно, нашим лидером Ивицом Дачићем - поручује Ружић.

Још само 6 земаља и лажна држава је поражена. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Да људи буду богатији, такву будућност хоћемо и такву Србију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА