Најновије

ПРОТЕСТИ ОД СУБОТИЦЕ ДО ВРАЊА: Србија се дигла против власти (ВИДЕО)

У више градова у Србији одржани су протести "Један од пет милиона". Уз различите транспаренте и заставе захтеви се понављају – оставка власти, пристојна и слободна Србија, једнаки услови за све и решавање локалних проблема.

Протест у Суботици (Фото: Јутјуб)

У Суботици организатори су саопштили да је главни циљ протеста уређени правни систем и владавина закона у Србији, са политичарима који ће служити јавном интересу.

На петом протесту у Новом Саду грађанима испред Српског народног позоришта обратили су се професорка Филозофског факултета у Новом Саду Јелена Клеут, пољопривредник и активан учесник свих грађанских протеста на улицама од 1996. године Славко Вуков, пензионер Миле Делић, који је широј јавности постао познат када је Александру Вучићу вратио 5.000 динара који су исплаћени свим пензионерима и који сваког месеца шаље писмо председнику и обавештава га колико му је незаконито одузето од пензије.

На протесту у Панчеву говорили су Едвард Јукић, књижевник из овог града, историчар Чедомир Антић и писац Марко Видојковић.

Уз пиштаљке и пароле "Синоћ сендвичи и аутобуси, вечерас слобода и осмеси", "Почело је", "Демократија да, диктатура не", Шапчани су се у центру града, вечерас окупили пети пут како би изразили незадовољство радом републичке власти.

У протестној шетњи у Ваљеву многи су носили заштитне маске указујући на нерешен проблем загађења ваздуха. Поред руиниране зграде бившег Радио Ваљева, који је у стечају, организатори протеста указали су на злоупотребу његове фреквенције у политичке сврхе.

У Пожаревцу учесници протеста поново траже откривање извршилаца и налогодаваца убиства Оливера Ивановића, откривање налогодавца за физички напад на Борка Стефановић, професионално извештавање медија, пре свега РТС-а, оставку председника Републике и стварање услова за слободне и фер изборе.

У Крушевцу су незадовољни због ситуације са грејањем у граду, траже да се спречи насиље које се на делу видело када су нападнути фудбалери ФК "Напредак" и да локални медији раде у интересу свих грађана и известе о протестима.

Чачанима су организатори протеста поручили да је након смене актуелне власти неопходна лустрација, у институцијама и политици. Ако до лустрације не дође и систем остане исти као и до сада поручују да млади онда треба да се спакују и оду из ове државе. 

На тргу Краља Милана у Нишу изостало је најављено обраћање глумца Николе Ђурочка. Уместо тога, грађани су чули његово писмо подршке, а присутнима се обратио бивши судија Врховног суда Зоран Ивошевић.

Трећи протест одржан је у Лесковцу где грађани траже оставку градоначелника Горана Цветановића, одузимање Александру Вучићу титуле почасног грађанина, престанак запошљавања нестручних кадрова, хитну смену директора болнице и Дома здравља, Небојше Димитријевића и Славише Божића и бојкот рада лесковачког парламента од стране свих опозиционих одборника.

Протести су одржани и у Врању, Краљеву, Ужицу, Смедереву, Зајечару и Пожеги.

Како реклама РТС-а позива на рушење Вучића и СНС-а, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Веља Илић: Вучићу, отерао си младост из Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА