Најновије

ДВАНАЕСТИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Почело потписивање Споразума са народом! (ВИДЕО)

Под слоганом "Један од пет милиона" на улицама Београда одржава се још један протест грађана незадовољних актуелном влашћу и стањем у друштву. Учесници носе транспаренте – "Позлило нам је од твојих успеха", "Истина је драгоцена зато је ретко користиш", "Вучићу супер си, али сада иди", "Вучић је најхрабрији на свету, јер се ничега не стиди".

Дванаести протест у Београду "1 од 5 милиона" (Фото: Јутјуб)

Грађани држе транспарент са ликом министра одбране Александра Вулина, пушта се музика са разгласа и окупљени дувају у пиштаљке. Оно што је централни мотив на овом окупљању јесте потписивање Споразума са народом, који су сачинили представници већине опозиционих странака на иницијативу Савеза за Србију.  На протесту се деле примерци овог документа са објашњењем на шта се опозиција обавезује у случају доласка на власт а грађани могу да их потпишу и убаце у кутије превиђене за то. 

Споразум са народом моћи да се потпише и накнадно, путем интернета а биће саопштено и да ли ће се потписивати на другим местима.  На почетку протеста грађанима се обраћају адвокати Саво Манојловић и Божо Прелевић. Протестне шетње одржавају се у Београду сваке суботе већ три месеца под паролом “Један од пет милиона” са бројним критикама на рачун власти док се као главни захтев тражи оставка председника Србије Александра Вучића. Поред тога грађани највише незадовољства исказују према раду јавног медијског сервиса Радио телевизије Србије, као и због неистражених напада на полтичке неистомишљенике. Они сваке суботе понављају захтеве да се открију починиоци и налогодавци убиства Оливера Ивановића, лидера иницијативе СДП са Косова, напада на Борка Стефановића, лидера Левице Србије и процесуирају починиоци свих осталих кривичних дела. 

Први протест у Београду одржан је под паролом “Стоп крвавим кошуљама” као реакција на напад на Борка Стефановића у Крушевцу а касније се претворио у масовни бунт грађана широм Србије.

Ново сучељавање Вучића и Тачија и то у Минхену. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест у Шапцу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА