Најновије

ВУЧИЋ: Није за очекивање споразум са Приштином ове године

Председник Србије Александар Вучић "није много оптимистичан" да ће још у овој години бити могуће постићи споразум с Приштином о нормализацији односа.

Александар Вучић (Фото: Сајт председника Србије)

Вучић је, у изјави аустријској агенцији АПА, рекао да ће се свом снагом борити за компромис, али је предуслов за наставак дијалога с Приштином укидање такси које су приштинске власти увеле на српске производе.

На питање о превременим изборима у Србији због протеста у земљи, он је казао да "о томе још није дискутовано".

"Најважнија тема за нас је питање како ћемо решити косовски проблем", подвукао је Вучић.

Када дијалог с Приштином буде настављен, онда ћемо моћи да се концентришемо на српску привреду, која се тренутно добро развија, објаснио је Вучић, додајући да ће тада одлучити о изборима.

"Да ли ће се гласати за пола године или за годину је мање важно", поручио је председник Србије.

Вучић се у Минхену, на маргинама 55. Минхенске безбедносне конференције, састао с министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровом.

Вучић ће другог дана боравка у Минхену имати низ билатералних сусрета, са делегацијом Конгреса САД - сенатором Роном Џонсоном и сенаторком Џин Шахин, као и делегацијом Конгреса предвођеном сенатором Роџером Викером, европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом, посланицима немачког Бундестага Јоханом Вадефулом, Јиргеном Хартом и Петером Бајером, те и са шефицом норвешке дипломатије Ине Ериксен Сореиде.

Председник Србије учествоваће и на панел дискусији „Безбедност у Југоисточној Европи: два корака напред, једна корак назад", коју ће водити „шеф" Минхенске безбедносне конференције Волфганг Ишингер.

На крају првог дана председник Вучић је рекао да је са саговорницима разговарао о европском путу Србије, ситуацији на КиМ и односима Београда и Приштине.

Како је рекао, пренео је своју забринутост због актуелних дешавања.

"Мислим да су добро разумели позицију Србије и да це заједно са нама покушавати да пронађу решење за то. Јер, ако то не будемо урадили, ако се ствари не буду смиривале, имаћемо сви заједно проблем, а чини ми се да то нико не жели и да то ни за кога није добро", рекао је Вучић за српске медије у Минхену.

Конференција у Минхену ове године изузетно је посећена и на њој учествује око стотину политичких и економских лидера из целог света.

САД су на конференцији у до сада најбројнијем саставу, а делегацију предводи потпредседник Мајк Пенс.

Како је премијеркино обезбеђење напало опозиционаре, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и НАТО

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА