Најновије

ЧАНАК БРАНИ ЂУКАНОВИЋА ОД РУСИЈЕ: Мило му је драгоцен

Покушај руског државног удара у Црној Гори није успео, али се удари настављају, другим средствима. Афера ,,Атлас“ ми управо на то личи, каже у интервјуу за црногорску ''Побједу'' Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине

Ненад Чанак (Фото: Медија центар Београд)

Већ смо се питали, где је, што га нема да брани „тековине“ и лик и дело шефа црногорског режима, кад ево га. У недељном издању „Побједе“, главом и брадом још један „пријатељ“ Црне Горе, Ненад Чанак.

Покушај руског државног удара у Црној Гори није успео, али се удари настављају, другим средствима. Афера ,,Атлас“ ми управо на то личи, каже у интервјуу за '’Побједу'’ Ненад Чанак, лидер Лиге социјалдемократа Војводине. Истиче да је друштво у Србији дубоко подељено између реалности и мита.

Он је казао да мисли да би за Србију било драгоцено да користи црногорска искуства на европском путу, јер је Црна Гора даље одмакла од Србије.

“Политичка искуства председника Црне Горе Мила Ђукановића спадају у најдрагоценија политичка искуства живог политичара на тлу Европе. И, то не користити је апсолутно рад у корист своје штете. Мислим да су односи коректни, али да би сасвим сигурно могли и морали бити много бољи. А, отезање са изручивањем тражених лица од стране Црне Горе ме злослутно подсећа на неиспоручивање тражених лица Србији од стране Руске Федерације, што је пример на који се сасвим сигурно не треба угледати”, рекао је Чанак, коментаришући случај Светозара Маровића.

На питање да ли верује да је Душко Кнежевић заиста посредовао између формирања коалиције СПС-а и ДС-а у Србији, што је Тадић демантовао, он наглашава да нема став о томе.

“Ја не могу да имам мишљење о нечему што је питање чињеница са којима нисам упознат. Иако ме после неуспелог руског државног удара у Црној Гори не чуди да се удари настављају, али другим средствима. А све ово ми управо на то личи”, истакао је Чанак.

Осврнуо се и на незадовољне људе који већ два и по месеца, једном недељно, шетају улицама разних градова Србије, истичући да то незадовољство може довести до промене власти мимо избора.

“Једине успешне демонстрације у Србији су биле после избора 1996. и 2000. године, у оба случаја као заштита резултата председничких избора. Дакле, готово тридесетогодишња историја показује да демонстрације имају смисла после, а не уместо избора. У том смислу, мимо избора демонстрације не могу довести до промене власти нити такво размишљање има подршку демократских земаља. А после избора, контрадикције се решавају у институцијама”, додао је лидер Лиге социјалдемократа Војводине.

Како се Подгорица дигла против Ђукановића, погледајте ОВДЕ.

Ивор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чанак – Срем Хрватској

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА