Најновије

ЊИХ 300 БОРИЋЕ СЕ ДО СМРТИ! Фанатици ИД жестоко бране последњих 600м2 на Еуфрату, а Амери им понудили... (ВИДЕО)

Више од 300 бораца и команданата Исламске државе, који су тренутно заробљени у џепу од 600м2 у долини реке Еуфрат, одбијају да се предају Сиријским демократским снагама (СДФ), које подржавају САД, открива Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Џихадисти Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Остаје нејасно зашто ти терористи и даље одбијају да се предају СДФ-у, упркос присуству тајног споразума са Коалицијом коју предводе САД. СОХР је потврдио да је ИД у последњих неколико сати у складу са споразумом ослободила 10 заробљеника из СДФ-а које подржавају САД.

- Они (коалиција коју предводе САД и СДФ) врше притисак на преосталих 300 чланова групе ИД како би их присилили да се предају - рекла је британска група за праћење.

Тајни споразум између Коалиције под вођством САД и ИД потврђен је из неколико извора, укључујући и Сиријску арапску новинску агенцију (САНА), која је открила да је споразум омогућио Коалицији да преузме више од 40 тона украденог злата од терористичке групе.

СДФ тек треба да објави потпуни пораз ИД у долини Еуфрата. Међутим, подручје око џепа терористичке групе не сведочи никаквим сукобима.

Полетели руски бомбардери. Циљ су Хама, Идлиб и Латакија. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи дани Исламске државе у долини реке Еуфрат

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА