Најновије

ПОДМУКЛО! ГВАИДО ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ ПРИСТАЛИЦАМА: Хиљаде њих шаље према Колумбији, ево зашто

Самопроглашени привремени лидер Венецуеле Хуан Гваидо апеловао је на грађане своје земље да ове недеље иду преко границе и донесу хуманитарну помоћ.

Хуан Гваидо окружен присталицама опозиције у Каракасу (Фото: Јутјуб)

Он жели да “хуманитарна лавина” и каравани следеће суботе оду на границу и донесу помоћ. Венецуелански председник Николас Мадуро тврди да је хуманитарна помоћ део завере Сједињених Држава за прекривање инвазије на Венецуелу. САД, с друге стране, наглашавају да је Гваидо тражио помоћ јер је земља у кризи.

Администратор УСАИД Марк Грин је рекао да ће деца бити гладна, да у готово свим болницама у земљи нема довољно лекова и да је три милиона људи напустило земљу. Амерички војни авиони већ су доставили помоћ у Кукуту, колумбијском граду на граници. Гваидо је рекао да ће још центара за дистрибуцију бити отворено у Рораими, бразилском граду на граници и на Карибима.

Наговештавајући своје планове за 23. фебруар, Гваидо, лидер Националне скупштине која је под контролом опозиције, апеловала је на Венецуеланце да мобилишу масу у свим федералним државама. Према његовим речима, хуманитарна помоћ ће у земљу бити достављена копненим путем и преко мора. Он је, такође, апеловао на Венецуеланце који живе у иностранству да демонстрирају, а да они у Колумбији и Бразилу испрате помоћ у Венецуелу.

У једном ранијем твиту је саопштио да се 600.000 људи пријавило да буду волонтери и помогну да се достави помоћ и апеловало на војску, која је за сада лојална Мадуру, да “стане на страну народа” и омогући доставу помоћи. Мадуро негира да је криза у земљи, а у петак је поручио војсци да буде у стању приправности због, како је рекао, “ратних планова” САД. Његова потпредседница Делси Родригез је навела да је помоћ САД загађена канцерогеним материјама “да би се отровао народ”, те да је реч о “биолошком оружју”.

Узбуна у Сирији! Нападнута Хама! Пакао на улицама главног града истоимене сиријске провинције. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хуан Гваидо је дао две недеље војсци Венецуеле да пређе на његову страну

 

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА