Најновије

Новак Ђоковић четврти пут најбољи спортиста планете (ВИДЕО)

Новак Ђоковић по четврти пут је проглашен најбољим спортистом планете у избору академије Лауреус.

Новак најбољи (Фото: Јутјуб)

Најбољи тенисер планете се тако придружио спринтеру Јусеину Болту, који такође има четири награде, а приближио се Роџеру Федереру поред чијег имена стоји пет награда.

Ђоковић је био најбољи 2012, 2015. и 2016. године. Награда се додељује од 2001. године. Српском тенисеру је награду уручила Моника Селеш.

"Моји тениски снови су почели с тобом. Јелена Генчић је радила с тобом, толико је утицала на мене. Знам све о теби и твојој каријери", поручио је Ђоковић Моники Селеш.

"Сви спортисти који су причали вечерас и стајали на овом подијуму пре мене показују важност борбености и истрајности – снагу духа коју спорт износи на површину", рекао је Ђоковић, истакавши да је помишљао да остави тенис, нагласивши да награда коју прима представља и ту "борбу са самим собом".

Новак је 2018. године освојио Вимблдон и Ју-Ес опен, али и турнир у Синсинатију, чиме је постао први тенисер у историји који у свом власништву има свих девет турнира из мастерс серије.

Ове године су међу номинованима још били Лука Модрић, Килијан Мбапе, Леброн Џејмс, Луис Хамилтон и Елијуд Кипчоги.

"Спорт говори универзалним језиком и има моћ да промени свет, да промени животе младих људи. Лауреус фондација се управо тиме бави, она помаже обесправљеним младим људима који покушавају да пронађу своје место и свој смисао. Млади се идентификују са омиљеним спортистима", рекао је Ђоковић уочи почетка церемоније.

Награда за најбољу екипу припала је фудбалској репрезентацији Француске, шампиона света из Русије. На подијум се, као представник "триколора", попео селектор Дидије Дешам.

Признање за највеће достигнуће припало је маратонцу Елијуду Кипчогеу, који је за 78 секунди поправио светски рекорд у маратону.

Некадашњи тренер Арсенала Арсен Венгер добио је награду за животно дело.

Симон Бајлс, америчка гимнастичарка, проглашена је за најбољу спортисткињу света.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА