Најновије

ВОЈСКА ВЕНЕЦУЕЛЕ ХИТНО ЗАТВОРИЛА ГРАНИЦУ НА МОРУ! Са Холандских Антила вреба опасност!

Венецуеланска поморска граница са Холандским Антилима је затворена, изјавио је регионални војни шеф венецуеланске морнарице. Регионални војни заповедник Војске Венецуеле изјавио је у уторак да је наредио затварање поморске границе Венецуеле са Холандским Антилима, јавља Ројтерс.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Затварање границе значи обуставу пловидбе и летова из Куракаоа, Арубе и Бонаиреа, наводи се у изјави вицеадмирала Куинтеро Мартинеза.

Венецуела је тренутно у стању политичке кризе, која је ескалирала крајем јануара када је венецуелански опозициони лидер Хуан Гваидо прогласио себе привременим председником, оспоравајући прошлогодишњи реизбор Мадура. Гваидо је признат од стране Сједињених Држава и низа других земаља. Русија, Кина, Мексико, Турска и Уругвај су, с друге стране, међу онима који су изразили подршку Мадуру као легитимно изабраном председнику земље.

Трамп је у понедељак позвао венецуеланске војне заповеднике да не следе наредбе председника Николаса Мадура који позива на блокаду испоруке хуманитарне помоћи тој земљи. Трамп је позвао венецуеланске званичнике и војне официре да прихвате понуду амнестије коју је дао лидер опозиције. Амерички лидер је додао да Вашингтон тражи мирну транзицију власти у Венецуели, али "све опције" остају отворене.

Влада председника Николаса Мадура одбила је до сада да прими помоћ, рекавши да би то могло оправдати страно мешање у унутрашње послове земље.

Да ли Јерменија улази у сиријски сукоб? Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Венецуеле током војних маневара

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА