Најновије

УХАПШЕН СРБИН НА ЈАРИЊУ! Малтретирали га пред малолетним дететом (ВИДЕО)

Србин Зоран Ђокић, расељено лице из Пећи, ухапшен је синоћ на администравном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

КПС (Фото: КПС)

Како се наводи, косовска полиција га је најпре два сата задржала на прелазу, а потом га је под оружаном пратњом спровела у Пећ, док је његово дванаестогодишње дете морало да буде сведок тог малтретирања, а онда и да само настави пут ка Косовској Митровици.

"Овај догађај је још једна потврда да Приштина не немерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Косову и Метохији злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине", истиче се у саопштењу.

Такође се наводи да се у прошлости показало да су готово сви Срби ухапшени на овај начин били невини, и да је једини циљ и исход оваквог поступања стварање сталне атмосфере страха и несигурности, а да је кампања усмерена пре свега према потенцијалним повратницима.

Канцеларија за Косово и Метохију је Ђокићу обезбедила браниоца, и биће у сталном контакту са његовом породицом, наводи се у саопштењу.

СЛ: Хапшење на Јарињу наставак притиска на Србе

Хапшење расељеног лица Зорана Ђокића из Пећи на административном прелазу Јариње за некакав ратни злочин и малтретирање пред његовим малолетним дететом је наставак притиска на Србе на Косову и Метохији, саопштила је данас Српска листа.

"Увек када се подигну тензије у Приштини, и када су политички представници Албанаца под притиском због својих неодговорних и деструктивних потеза, то се преломи преко леђа нашег народа на овим просторима", указује се у саопштењу.

Како се наводи, по устаљеној пракси, по некаквим тајним списковима, хапсе се они који су под нападима екстремиста напустили родни крај на Космету у тренутку када се осмеле да посете своја имање.

"Тако свима који помисле да се врате на ове просторе желе да пошаљу јасну поруку да нису добродошли и не бирају начин да чак и помисао о повратку осујете", оцењује СЛ.

Српска листа истиче да најоштрије осуђује овакво понашање и континуиране провокације Приштине.

"Захтевамо да ОЕБС, Еулекс и амбасаде Квинте од политичких представника косовских Албанаца гласније и одлучније реагују и упозоре их да престану са провокацијама које дестабилизују прилике на терену", поручује се у саопштењу.

Србин Зоран Ђокић, расељено лице из Пећи, ухапшен је синоћ на администравном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин, саопштила је раније данас Канцеларија за Косово и Метохију.

Како Србији прети амерички '’хладни сценарио'’, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Еулекс провоцира Србе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА