Најновије

ПУТИН ПОРУЧИО: Више деце – мање пореза (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин поручио је да Русија треба да се креће само напред и да то кретање убрза.п

Путин (Фото: РИА)

Владимир Путин је, на почетку годишњег обраћања у Федералној скупштини, рекао да људи морају да осете промене и да се ситуација мења набоље, преноси Тас.

Констатујући да је Русија ушла у веома компликован демографски период, Путин је рекао да је главни задатак да се сачува руски народ и да се подрже млади који формирају породицу, пошто је наталитет у опадању.

"Више деце – мање пореза", поручио је руски председник поводом нових мера о повећању наталитета у земљи.

Подсетио је на нове мере које су уведене за породице – новчане накнаде за прво и друго дете, невезано за регион Руске Федерације где се дете родило.

"Решење демографских проблема директно је повезано са смањењем сиромаштва", указао је Путин и прецизирао да је 2000. године сиромашних било око 40 милиона људи, док је данас тај број смањен више него дупло, на око 19 милиона, преноси Спутњик.

Руска агенција Тас наводи да је Путин најдужи говор одржао прошле године, у трајању од сат и 55 мунита, а најкраће обраћање од 48 минута имао је 2004. и 2005. године.

Говори председника Русије у просеку су трајали по сат и 15 минута, док је Дмитриј Медведев током година када је обављао председничку функцију просечно говорио по сат и 20 минута.

Путиново прво обраћање парламенту из 2000. године, по ступању на дужност председника Русије, имало је најмањи број речи – 5.146, док је његов прошлогодишњи говор и по томе био најобимнији и састојао се од 11.428 речи.

Наводи се да председнички говор обично прати око 1.000 званица, међу којима су – посланици горњег и доњег дома руског парламента, министри, званичници председничке администрације, Уставног и Врховног суда, дипломате, новинари и други.

Најмање их је било током првог Путиновог говора – 980, а рекордних 1.100 званица је забелележно 2013. године.

Куба спрема трупе специјалца за улазак у Венецуелу и сламање инвазије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА